Öğrencilere Mehmet Akif Ersoy'u anlattı

Malatya Rahime Batu Anadolu ve Fen Lisesi Türk Edebiyatı zümresinin her ay yaptığı etkinlikler çerçevesinde, yazar-öğrenci buluşmasının bu ay ki konuğu Murat Kaya oldu.

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilere Mehmet Akif Ersoy'u anlattı

Malatya Rahime Batu Anadolu ve Fen Lisesi Türk Edebiyatı zümresinin her ay yaptığı etkinlikler çerçevesinde, yazar-öğrenci buluşmasının bu ay ki konuğu Murat Kaya oldu. Kaya, Rahime Batu Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerine İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy hakkında bilinmeyenleri anlattı.
Mehmet Akif’in yaşamının her döneminde zorluklar çektiğini belirten Kaya, büyük şairin zorluklara takılmadan inandığı değerleri hiç korkmadan haykırmaya devam ettiğini aktardı. Akif’in örnek alınması gereken bir hayatı olduğunu vurgulayan Kaya, şairin yaşamından herkesin alacağı güzel mesajlar olduğunu ifade etti.
Kaya, şunları anlattı: “Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı için kendine verilen ödülü kabul etmemiştir. Dönemin şartlarına görev 3 çiftlik evi alınabilen 500 liralık ödülü yardım kuruluşlarına vermiştir. Milli şairin üzerindeki kışlık paltosunu bile bir fakire vermiştir. Mehmet Akif bir dava insanı idi. İdealleri uğruna yaptığı fedakarlıklar çok ibret vericidir. Her gün 34 kilometrelik yolu eğitim için gitmiştir.”
Özel Rahime Batu Fen ve Anadolu Liseleri Müdürü Ufuk Ercul, yazar Murat Kaya’nın Malatya gelerek öğrencilerle yaptığı bu söyleşiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ercul, “Özgür ve özgün kişiler, sadece kendi sorunlarıyla değil içinde yaşadıkları toplumun sorunlarıyla yakından ilgilenirler. Toplumun acısı kendi acısı, sevinci kendi sevincidir. Milletin duygu ve düşüncelerine tercüman olan bu kişiler içinden çıktığı toplumla olan bu bağları nedeniyle daha çok sevilmekte, fikir adamı ve yol gösterici olarak benimsenmektedir. İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy da bu önder şahsiyetlerden birisidir. Biz bu önder şahsiyetin hayatını öğrencilerimize en iyi şekilde anlatmakla mükellefiz.” dedi. Ercul, yazar Kaya’ya projeye verdiği katkıdan dolayı bir plaket verdi
Okul Kültür ve Edebiyat Kulübü öğrencileri Mehmet Akif Türköz ile Efe Kıymaz, yazar ile küçük bir röportaj yaptı.
CİHAN

Yorumlar