Öğrenciler ders aralarında da öğreniyor

Çorlu Fatih Koleji öğrencileri teneffüslerini ve öğle aralarını akıl oyunları oynayarak daha verimli değerlendiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler ders aralarında da öğreniyor
Çorlu Fatih Koleji öğrencileri teneffüslerini ve öğle aralarını akıl oyunları oynayarak daha verimli değerlendiriyor.

Kolejin matematik zümresi tarafından ortaokul sınıflarının bulunduğu katın koridorlarına akıl oyunlarının bulunduğu masalar kuruldu. Böylece öğrenciler, derslerin dışında kalan boş zamanlarını arkadaşları ve öğretmenleriyle akıl oyunları oynuyor. Öğrencilerin öğle arasında ve teneffüslerde çevreye ve birbirine zarar vermeden derslerine girdiğini ve bu sayede derslerinde daha verimli geçtiğini ifada eden matematik öğretmeni Bayram Sivritepe şu ifadeleri kullandı: “Akıl oyunları masalarını okulun koridorlarına kurduk. Bu sayede öğrencilerimiz bu akıl oyunlarını teneffüslerde ve okul çıkışında öğle arasında oynuyorlar. Teneffüslerde koşturmak yerine arkadaşları ile öğretmenleri ile oyun oynayarak hem zekâları gelişmiş oluyor hem de derse motive olmuş oluyor. Hem de başarılarını artırmış oluyor. Bunun verimliliğini çok gördük. Genelde dokuztaş, rivörs, mangala gibi oyunları öğrencilerimize öğrettik. Daha 5 oyun daha öğreteceğiz öğrencilerimize akıl oyunu sınıfımızda. Bunları da okulumuzun geneline yayacağız. Bu oyunlardan ayda bir turnuva ve yarışma yapıyoruz. Öğrencilerimiz hem bu oyunları öğreniyor hem de bu turnuvada ödül kazanmış oluyor. Velilerimiz de çok memnunlar. Bize teşekkür ediyorlar ve katkıda bulunuyorlar.”

Akıl oyunlarını oynarken derse daha aktif başladıklarını ve daha mutlu olduklarını belirten öğrenci Melis Usta şunları söyledi: “Teneffüslerinizi koşuşturarak geçirmek yerine dokuztaş, akıl oyunlarından santraç falan oynuyoruz. Derse daha aktif başlamamızı sağlıyor, derste daha aktif oluyoruz.”

Öğrenci Aytuğ Şeker ise “Akıl oyunlarının boş vakitlerini dolduruyor, zekâmızı geliştiriyor ve matematik derslerinde yardımcı oluyor. Teneffüslerde koşturmak yerine sakince oynuyoruz.” dedi.

Arkadaşlarımızla eğlenme amaçlı akıl oyunlarını oynadıklarını aktaran öğrenci Mustafa Kumaşoğlu, derslerini olumlu yönde etkilediğini söyledi. 

Yorumlar