Offroad TOSFED Trial kupası yarışına kazalar damga vurdu

Bursa Alternatif Sporlar Kulübü (BASK) tarafından Bursa'da düzenlenen TOSFED Trial kupası 1.

Google Haberlere Abone ol
Offroad TOSFED Trial kupası yarışına kazalar damga vurdu

Bursa Alternatif Sporlar Kulübü (BASK) tarafından Bursa'da düzenlenen TOSFED Trial kupası 1. yarışı meydana gelen kazalarla yürekleri ağza getirdi.

Bursa'nın Gürsu ilçesinde Dışkaya mevkiinde gerçekleştirilen yarışlar heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu. TOSFED Trial kupası, Türkiye çapında bir offroad kupası yarışlar dizisi olup, 2014 sezonunun ilk yarışı olarak renkli anların yaşanmasına neden oldu.

8-9 Mart tarihlerinde yapılan yarışlara tamamen zorlu koşullar için modifye edilmiş 4 x 4 araçlar katıldı. Yağışlı havaya rağmen izleyicilerden büyük ilgi gören yarışlara 10 grup katıldı.

2 araç ve 4 sürücüden oluşan ekiplerin mücadelesi TOSFED Başkanı Metin Çeker'in verdiği start ile başladı. Kendine özgü kuralları ile yardımlaşmayı ve offroad ruhunu ön planda tutan yarışta, katılımcılar ekip olarak tüm engelleri en kısa zamanda aşmak için ter döktü.

Nefes kesen mücadelelere sahne olan organizasyon sonunda; 5 numaralı ekip Umut Bayrak-Halil İbrahim Yeşilselvi ve Cem Taşçıoğlu-Ali Çapan birinciliği kazanırken, 9 numaralı ekip Kaan Sayın-Ali Demirayak ve Seda Özkutlu-Cemafer Bulut ikinciliği ve 2 numaralı ekip Erkan Kaynak-Selçuk Şahin ve Uğur Kalaycı-Mürsel Özdemir de üçüncülüğü elde etti.

Yarış sonunda dereceye giren sporculara ödülleri, düzenlenen törenle Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, TOSFED Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Burç ve BASK Başkanı Burak Emre Bayraktar tarafından verildi.

Dereceye girenlere kupalarının yanı sıra; Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından birinci ekibe 2 bin TL, ikinci ekibe 1000 TL ve üçüncü ekibe de 500 TL teşvik ödülü verildi.

YARIŞLARA KAZALAR DAMGA VURDU

Bu arada 2014 yılının ilk TOSFED Trial kupası 1. yarışlarına yaşanan kazalar damga vurdu. Yarışlar sırasında bazı araçlar takla atarken, bazıları ise yan yattı. Bir kısım araçlar ise yağan yağmur nedeniyle çamurda kayarak tehlikeli anların yaşanmasına neden oldu. Yarışlarda özellikle yardımcı ekiplerde büyük tehlikeler atlattı. CİHAN

Yorumlar