O gün ocakta olmayacaktı

Manisa’nın Soma ilçesindeki madende hayatını kaybeden Kamber Çağlar’ın o gün kömür ocağında olmayacağı öğrenildi. Yangında hayatını kaybeden Kamber Çağlar’ın hayatını kaybettiği gün, istemeyerek işe gittiği, kredi ile ev...

Google Haberlere Abone ol
O gün ocakta olmayacaktı

Manisa’nın Soma ilçesindeki madende hayatını kaybeden Kamber Çağlar’ın o gün kömür ocağında olmayacağı öğrenildi. Yangında hayatını kaybeden Kamber Çağlar’ın hayatını kaybettiği gün, istemeyerek işe gittiği, kredi ile ev almak için müracaat ettiği bankada problem olduğu öğrenildi.

    Soma’daki kömür ocağında çıkan trafo yangının ardından hayatını kaybeden Kamber Çağlar'ın cenazesi, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Balıköy beldesine bağlı Çamdibi köyüne getirildi. Vefatın ardından eniştesi Yüksel Bozkurt (38) tarafından Kırkağaç’taki soğuk hava deposunda teşhis edilen Kamber Çağlar, ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazı ile defnedilecek.

    "HEP CENAZE"

    Kamber Çağlar’ın 3 yıldır Soma’daki kömür işletmesinde çalıştığını belirten Kamber Çağlar’ın eniştesi Yüksel Bozkurt, gece yarısı Soma’dan telefon geldiğini belirterek kendilerinin olaydan bu şekilde haberdar olduklarını belirtti. Bozkurt, haberi almalarının ardından Soma’ya gittiklerini, çıkan yaralı ve cenazelerin Kırkağaç, Akhisar ve Balıkesir’e gönderildiğini ifade etti. Bozkurt, “Biz 4 arkadaş maden ocağının girişine gittik ve oradan çıkan cenazelere baktık acaba çıkanlardan biri bizden mi diye. Hiç sağ kurtulan görmedik, hep cenaze, hep cenaze. Biz orada 3 saat kaldık. Bu sürede çıkan cenaze sayısı 60’dan fazlaydı. Bakanın 200 ölü var dediğinde orada yer altında 370 kişinin daha olduğu söyleniyordu. Orada yeraltına girip çıkan maden işçisi olsun, arama kurtarma ekipleri olsun girip çıkanlar aşağıda hayatta olan hiç kimsenin olmadığını söylediler.” ifadelerini kullandı.

    "SOMA’DAN EV ALMAK İSTEDİ"

    Yüksel Bozkurt, yangında hayatını kaybeden Kamber Çağlar’ın hayatını kaybettiği gün, istemeyerek işe gittiğini, kredi ile ev almak için müracaat ettiği bankada problem olduğunu öğrendiğini söyledi. Bozkurt, Çağlar’ın Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde bulunan evlerinin babası tarafından satıldığını, kendisinin de bir hafta önce alacağı evi bulup alım satım işlemleri ile ilgileneceğini belirterek şunları dedi: “Tavşanlı’da evleri vardı. Kamber de Soma’da oturduğu için babası Tavşanlı’daki evi satarak Soma’dan ev almak istedi. Bir hafta önce Kamber alacağı evi bularak olayın olduğu güne de alım satım işlemlerini yapmak için sözleşmişlerdi. İşlemleri yapmak için o gün işe gitmeyecekti. Bankada çıkan bir problem nedeniyle bir sonraki güne ertelemişler ve işe gitmiş. Nasip olmadı yani.”

    İKİ AKRABA AYNI MADENDE CAN VERDİ

    Çamdibi köyüne getirilen 3 madencinin ikisinin akraba olduğu öğrenildi. Çağlar’ın yangında hayatını kaybeden diğer maden işçisi İsmail Öztürk’ün eniştesi olduğu öğrenildi. Çamdibi köyünde hayatını kaybeden Kamber Çağlar, İsmail Öztürk ile Tuncer Ülhan’ın ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlanacak. CİHAN

Yorumlar