Nikah salonları Ramazan öncesinde doldu

Ramazan ayına sayılı günler kala düğün telaşında olan aileler, nikah salonlarına akın etti. Melikgazi Belediyesi’de nikah için günlük yaklaşık 40 nikah başvurusu yapanların işlemlerini hızlandırmak amacıyla sabah saatlerinden itibaren...

Google Haberlere Abone ol
Nikah salonları Ramazan öncesinde doldu

Ramazan ayına sayılı günler kala düğün telaşında olan aileler, nikah salonlarına akın etti. Melikgazi Belediyesi’de nikah için günlük yaklaşık 40 nikah başvurusu yapanların işlemlerini hızlandırmak amacıyla sabah saatlerinden itibaren gece saatlerine kadar hizmet veriyor.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ramazan ayı öncesi özellikle okulların kapanması ile Haziran ayının son haftalarında günde ortama 30-35 nikâh işleminin yapıldığını ve yoğun düğün günlerin yaşandığını belirtti. Ramazan ayı öncesi yoğunluk sebebi ile Nikah İşlemlerin saat 09.30 ile akşam 23.30’ arası devam ettiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, "Ramazan ayı öncesi olması ve özellikle okulların kapanması ile nikah işlemlerinde bir yoğunluk yaşanmaktadır. Düğün salonlarında dahi yoğunluktan dolayı öğleden sonra düğün törenleri yapılmaktadır. Aynı yoğunluk sadece nikah da değil sünnet düğünlerinde de yaşanmaktadır. Belediye olarak bu hızlı ve yoğun nikah işlemlerinin ramazan ayında büyük bir düşüş olacağını biliyoruz. Şu anda her talebi yerine getiriyoruz. Çünkü Ramazan sonrası okulların açılmasına kadar yine hızlı ve yoğun bir şekilde düğün törenleri yapılacaktır. Özellikle Eylül ayının ilk 3 haftasında yine ortalama günde 35-40 nikâh töreni için rezervasyon işlemi yapılmış. Yeni evlenenler ile Bayram sonrası evleneceklere mutluluklar diliyoruz." dedi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, Belediye olarak ikisi merkez olmak üzere bölgesel alanlarda yani hizmeti ayağa götürme anlayışı içerisinde Hisarcık, Kıranardı, Mimarsinan, Gesi, Turan, Osmanlı, Danışmentgazi gibi yerleşim bölgelerinde ve mahallerimizde toplam 12 ayrı nikah salonların bulunduğunu ve 5 nikah memuru ile bu hizmeti yerine getirdiklerini sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar