Neyzen Tevfik doğduğu topraklarda şiirlerle yad edildi

Bafra Uluslararası 3. Şiir Şöleni için yurt içi ve dışından gelen konuk şairler 3 günlük şölen ve gezi programının sonunda Neyzen Tevfik'in baba ocağı olan Kolay'ı ziyaret ettiler. Ziyarette Kolay Mahallesi'nde yer alan Neyzen Tevfik Anıtı'na...

Google Haberlere Abone ol
Neyzen Tevfik doğduğu topraklarda şiirlerle yad edildi

Bafra Uluslararası 3. Şiir Şöleni için yurt içi ve dışından gelen konuk şairler 3 günlük şölen ve gezi programının sonunda Neyzen Tevfik'in baba ocağı olan Kolay'ı ziyaret ettiler. Ziyarette Kolay Mahallesi'nde yer alan Neyzen Tevfik Anıtı'na saygı çiçeği bırakan şairler, Neyzen'i andı. Kolay'da konuk şair ve yazarları Kolay eski Belediye Başkanı Hüseyin Şahin karşıladı ve Kolay'ı konuk şairlere tanıttı. Ziyarette ayrıca eski evler önünde hatıra fotoğrafları çekinildi. Konuk şairlere Bafra Musiki Cemiyeti, Şiir Kulübü Başkanı Fatma Hatun Esen refakat etti.

Ziyarete İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon ve Kuzey Kıbrıs, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Mağusa Milletvekili Dr. Arif Albayrak ile yurt içi ve dışından şairler katıldı. Konuk şairler Kolay Neyzen Tevfik ziyaretinin ardından Alaçam ve Yakakent'e geçti.

CİHAN

Yorumlar