Nehir'in katili için tüm köyün ifadesi alındı

Nehir Aslan'ın geçen cuma günü cesedinin bulunmasının ardından tüm köy halkının ifadesi alınmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Nehir'in katili için tüm köyün ifadesi alındı

Van'ın Gürpınar İlçesi'ne Kırkgeçit Köyü'nde 4.5 ay öncelikle ortadan kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ın geçen cuma günü cesedinin bulunmasının ardından, katilin bulunması için jandarma, tüm köy halkının tek tek ifadesini almaya başladı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun hazırlayacağı otopsi raporunda elde edilecek bulguların olayın aydınlatılmasında ciddi rol oynayacağı söylendi.

Gürpınar İlçesi'ne 40 kilometre uzaklıkta bulunan ve köyden mahalleye dönüştürülen Kırkgeçit Mahallesi'nde 29 Ekim 2014'te kaybolan Nehir Aslan, mahalle ve etrafında asker, AFAD, UMKE ve korucular vasıtası ile aylarca yapılan aramalara karşın bulunamamıştı. Tüm araştırmalara karşın Nehir ile alakalı hiç bir ize rastlamazken, 4 yaşındaki Nehir Aslan'ın cesedi, geçen cuma günü evinin yakınında bulundu.

ADLİ TIP BULGULARI BEKLENİYOR 

Cesedin bulunmasının peşinden olayın çözülebilmesi için tekrardan kapsamlı bir tahkikat başlatan jandarma, mahalledeki tüm şahısların ifadelerini almaya başladı. Jandarma, olayın çözümü için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen cesetten elde edilecek bulguların kocaman ciddiyet taşıdığını söyledi. Nehir'in cesedinde darp izi olup olmadığı, cinayetse neyle, nasıl işlendiği, katil yahut katillere ilişkin bir izin bulunup bulunmadığının Adli Tıp incelemesi sonrası ortaya çakacağını belirten jandarma, cesedin olduğu alanı de bununla birlikte incelemeye aldı. Cesedin olduğu bölgenin defalarca arındığına dikkat çeken jandarma, cesedin sonrada o alana bırakılabileceği ihtimalinin de ciddi bir ipucu olabildiği üstünde duruyor.

Bu arada Gürpınar İlçesi'nin DBP'li belediyesinin meclisi, istikbal ay Kırkgeçit Mahallesi'nde yaptırılacak bir çocuk parkına Nehir Aslan'ın ismini verme kararı aldı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar