Muş’ta silahlı kavga: 3’ü asker 6 kişi yaralandı

Muş’ta, aralarında husumet bulunan iki ailenin barıştırılması için devreye girenlere ateş açıldı. Açılan ateşte 3'ü asker ile köy muhtarınında bulunduğu 6 kişi yaralandı.Merkeze bağlı Arpayazı köyünde daha önce Karakaya ve Aydemir...

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta silahlı kavga: 3’ü asker 6 kişi yaralandı

Muş’ta, aralarında husumet bulunan iki ailenin barıştırılması için devreye girenlere ateş açıldı. Açılan ateşte 3'ü asker ile köy muhtarınında bulunduğu 6 kişi yaralandı.

Merkeze bağlı Arpayazı köyünde daha önce Karakaya ve Aydemir aileleri arasında muhtarlık seçimlerinden dolayı kavga çıkmış ve 5 kişi yaralanmıştı.

Her iki aile bireyleriyle barış gününü ayarlamak için köye giden muhtar ve kanaat önderlerinden oluşan heyet ile husumetli olan aile bireyleri köy camiinde bir araya geldi. Görüşmelerin yapıldığı esnada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin etrafa ateş açtı.

Silah sesleri üzerinde camiinde çıkan görüşme heyeti ile güvenliği sağlayan askerler arada kaldı. Açılan ateşte 3 asker ile Ortakent Köyü Muhtarı Mehmet Küçük, Alaattin Yılmaz ve Fesih Karakaya isimli vatandaşlar çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralı asker ve vatandaşlar köye çağrılan ambulanslarla Muş Devlet Hastanesine kaldırıldı. Köyde yeni bir kavganın yaşanmaması için geniş güvenlik önlemi alındı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

CİHAN

Yorumlar