Muş’ta ahşap boyama kursu engellileri meslek sahibi yapıyor

Muş Bedensel Engelliler Derneği tarafından yürütülen ‘Engelsiz Eğitim’ projesi kapsamında başlatılan ahşap boyama kursu engellileri meslek sahibi yapıyor. Muş Valiliği koordinasyonunda Kalkınma Bakanlığı finanslı Sosyal Destek Programı...

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta ahşap boyama kursu engellileri meslek sahibi yapıyor

Muş Bedensel Engelliler Derneği tarafından yürütülen ‘Engelsiz Eğitim’ projesi kapsamında başlatılan ahşap boyama kursu engellileri meslek sahibi yapıyor.

Muş Valiliği koordinasyonunda Kalkınma Bakanlığı finanslı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Muş Bedensel Engelliler Derneği tarafından yürütülen ‘Engelsiz Eğitim’ projesinin çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezinde verilen ahşap boyama kursunda incelemelerde bulunan Muş Hastane Yöneticisi Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız, istihdam sorununun tüm dünyada önemli bir sorun olarak insanların karşısına çıktığını dile getirdi. Çalışmalara ve uygulamalara rağmen bu sorunun hala aşılamadığını belirten Yıldız, şöyle konuştu: “Engellilerimizin istihdam sorunu çok daha önemli ve bu anlamda yapılan çalışmaları takdir ile seyrediyoruz. Bizim de bu konuda arkadaşlarımıza bir müjdemiz var. Bilindiği gibi 400 yataklı bir hastanemiz var ve Ekim ayı itibariyle hizmete başlayacak. Bakanlığımızla yürütülen bir proje kapsamında engelli arkadaşlarımız becerileriyle ürünleri bizim hastanemizde kurulacak stantla artık satabileceklerdir buradan bu müjdeyi veriyoruz.”

“ENGELİLER İÇİN HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI”

Engellilerin istihdamıyla ilgili herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğinin belirten Muş Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız; “Burada istihdam konusu çok ciddi bir sorundur. Sorun nedir nasıl aşılır ve hepimizin üzerine düşen görevler nelerdir? Bunun sorusunu taşımalıyız ve bu anlamda çaba sarf etmeliyiz diye düşünüyorum. Bir birey ve hekim olarak bu sorumluluğu üzerimde hissediyorum. Bu anlamda tüm engeli arkadaşlarımıza sonuna kadar destek sunacağımızı da buradan söylüyorum. Tabi sadece bizle değil tüm bireylerimizin engellilerimizin özelikle istihdamların konusunda sorunları aşması için projeler üretmesi çalışmalar üretmesi ve destek olmasını düşünüyorum” dedi.

“2 AY BOYUNCA 20 ENGELLİ VATANDAŞA AHŞAP BOYAMA EĞİTİMİ VERİLECEK”

‘Engelsiz Eğitim’ projesi kapsamında açılan kursla ilgili bilgi veren Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz ise, kurs kapsamında 2 ay boyunca 20 engelli bireye ahşap boyama eğitimi verileceğini söyledi. Kurs boyunca engellilere ödeme de yapılacağını dile getiren Bedri Korkmaz; “Bu kurs sayesinde 20 engellimiz meslek sahibi olacaklar. Öğrendikleri meslek sayesinde aile bütçelerine katkı sağlayacaklarına inanıyoruz” dedi.

“İLİMİZDE EN BÜYÜK SORUN İSTİHDAM SORUNUDUR”

Engellilerin istihdam sorununu çözmek ve onlara meslek öğretmek için projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Korkmaz şunları söyledi:"İlimizde engellilerin en büyük sorunu olan istihdam sorunudur ki ülkemizde de aynı şekilde karşı karşıyayız. Bu anlamda Türkiye’nin en geri kalmış ilinde yaşadığımız engeliler olarak burada ne yapabiliriz diye bir araştırma yaptık. Engellilerin yapamayacağı hiçbir şey olmadığını gösterme amaçlı ahşap boyama kursunu açtık. Ahşap boyamada arkadaşlar her türlü desenlerle sehpa, ayna ve her türlü çalışmayı yapıyor. Bu konuda arkadaşlarımız ilgili ve diğerleri evde oturmasınlar. Çünkü ilimizde yüzde 90’nı evde oturuyor, bu da onları sokağa çıkarma amaçlı ve onları toplama kazandırma amaçlıdır. Ayrıca burada bu kursu gören engelli kardeşlerimiz hocamızın sayesinde ürünlerini devamlı olarak hastanede açılacak olan stantla sergileyebileceklerdir. Bu projemiz 3 aşamalıdır. Biri bilgisayar eğitimi, ahşap boyama ve ahşap boyamadan sonra ise takı tasarım kursu olacaktır. Bunları SODES kapsamında yapıyoruz. Bu konuda Kalkınma Bakanlığımıza, Valiliğimize ve destek veren her kese teşekkür ediyoruz.”

CİHAN

Yorumlar