Muş Öğretmenler Derneği’nden TEOG tercih uyarısı

Muş Öğretmenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Asi, 2014 Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) tercihleri ile ilgili önemli uyarılarda bulunarak, mutlaka yeni puan ve yüzdelik dilimin dikkate alınması gerektiğini söyledi.Muş...

Google Haberlere Abone ol
Muş Öğretmenler Derneği’nden TEOG tercih uyarısı

Muş Öğretmenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Asi, 2014 Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) tercihleri ile ilgili önemli uyarılarda bulunarak, mutlaka yeni puan ve yüzdelik dilimin dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Muş Öğretmenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Asi, 8. sınıf öğrencileri için 1,5 aylık yaz tatilinden sonra tercih dönemi 31 Temmuz Perşembe günü başladığını hatırlattı. Puanlar ve yüzdelik dilimleri yeniden hesaplandığını dile getiren Asi, "Bu sebeple perşembe günü saat 19.00'dan önce başvurularını yapan öğrencilerin güncellenen yüzdelik dilimleri dikkate alarak, tercihlerini gözden geçirip yenilemesi gerekiyor. 31 Temmuz saat 19.00'dan önce başvurularını yapan öğrencilerin de güncellenen yüzdelik dilimleri dikkate alarak, tercihlerini gözden geçirip yenileyebilecekler. Tercih yapılırken mutlaka yeni puan ve yüzdelik dilim dikkate alınmalıdır. dedi.

"TERCİHLER YEP’E GÖRE YAPILIRSA YANILTICI OLABİLİR"

Türkiye geneli yüzdelik dilimine göre tercih yapılması gerektiğine dikkat çeken Öğretmenler Derneği Başkanı Asi, "Tercihleri Yerleştirmeye Esas Puan’a (YEP) göre yapılırsa yanıltıcı olabilir. Bu sene okulların puanları yükselecek, çünkü 2013 SBS okul puanları düşük idi. Fakat yüzdelik dilimlerinde büyük bir değişme olmayacak. En fazla 15 okul tercih edebilirsiniz. İlk 5 sıraya öğrencinin 'yüzdelik diliminin biraz üstü' okulları tercih edelim. Sonraki 7 okulu ise öğrencinin 'yüzdelik dilimine yakın' sonraki 3 okulu ise 'yüzdelik diliminin biraz altındaki' okulları tercih etmesi önerilir." dedi.

"HERKES KENDİ İSTEĞİNE GÖRE TERCİH YAPMAK İSTİYOR"

Öğrenci velilerini uyaran Asi, "Tüm veliler ve öğrenciler puanlarına, yeteneklerine ve isteklerine uygun bir lise tercihi yapmak istiyor. Puan, istek ve yeteneklerin farklı farklı olduğu bu durumda hem öğrenci, hem veli hem de tercihleri yapan eğitimcilerin bu değişkenleri göz önüne almaları gerekir. Tercihte öğrencinin ilgi ve yetenekleri ile tercih edeceği liselerin birbiriyle uyumlu olması gerekir." hatırlatmasında bulundu.

Tercih listesinin e-okul’dan girilebileceğini vurgulayan Asi, şunları ekledi: "Mezun olduğu ortaokuldan veya ülke genelinde herhangi bir ortaokuldan, 31 Temmuz- 8 Ağustos tarihleri arasında başvuru yapılabilir. Fakat unutmamak gerekir ki her durumda yine okulda yetkili kişinin tercihleri onaylaması gerekli. Daha sonra tercih listenizin çıktısı alınıp biri okulda, biri de sizde kalacak. 22 Ağustos 2014 Cuma günü sonuçlar açıklanacak. Öğrencinin kazandığı okula kaydı otomatik yapılacak. e-okulda öğrencinin kaydını görebilirsiniz." CİHAN

Yorumlar