Muğla'da tablet dağıtımı devam ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) başlatmış olduğu, Eğitimde Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında Muğla'daki öğrenci ve öğretmenlere tablet bilgisayarın dağıtımları devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da tablet dağıtımı devam ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) başlatmış olduğu, Eğitimde Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında Muğla'daki öğrenci ve öğretmenlere tablet bilgisayarın dağıtımları devam ediyor. Bu kapsamda Menteşe İmam Hatip Lisesi ve Gazi Anadolu Lisesi'nde 287 tablet bilgisayar öğrencilere, 78 tablet ise öğretmenlere olmak üzere toplam 365 adet tablet bilgisayar törenle dağıtıldı.

Törene, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Milli Eğitim Şube Müdürleri Seydi Ahmet Üğe, Murat Eskiakgün’le beraber okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Menteşe Kaymakamı Arslan yaptığı açıklamada, öğrencilere tabletlerin amacına uygun kullanmaları konusunda uyarılarda bulunarak, tabletlerin sadece eğitim amaçlı kullanıldığında faydalı olabileceğini söyledi. Arslan, "Bizlerin en öncelikli görevi öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlanması. Gerek ilmen gerek fikren dünyada olup bitenin farkında olan yetişmiş donanımlı bir nesil arzu ediyoruz. Teknoloji bir araçtır, onun iyi veya kötü olması sizlerin nasıl kullandığınıza bağlıdır. Sizlere tanınan bu imkânları en iyi şekilde kullanacağınıza inanarak hepinize hayırlı olmasını diliyorum. Tablet bilgisayarların sizlerin daha donanımlı birer birey olarak yetişmenize katkı sağlamasını umuyorum." dedi.

Öğrencilerin kendilerini teknolojiye bağımlı hale getirmemesi gerektiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Çınar ise, "Tabletleriniz sayesinde bilgiye hızlı erişeceksiniz. Hem sesli hem görüntülü hem de yazılı bir şekilde bilgiye ulaşarak daha kalıcı öğrenmeler meydana gelecek. Bağımlılık oluşturmadan, tabletlerinizi güzel günlerde hayırlı işlerde kullanmanızı diliyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından tabletler öğrenci ve öğretmenlere dağıtıldı. FATİH Projesi kapsamında okulların alt yapı çalışmaları, etkileşimli tahta montajları ve tablet bilgisayar dağıtımlarının devam edeceği bildirildi. CİHAN

Yorumlar