Müftülük öğrencilere hadis kitabı dağıttı

Samsun'un Bafra İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ödüllü imam hatip lisesi öğrencileri arası '40 Ayet – 40 Hadis Ezbere Okuma' yarışması, lise ve ortaokul öğrencileri arası ise '40 Hadis Ezbere Okuma' yarışması düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Müftülük öğrencilere hadis kitabı dağıttı

Samsun'un Bafra İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ödüllü imam hatip lisesi öğrencileri arası '40 Ayet – 40 Hadis Ezbere Okuma' yarışması, lise ve ortaokul öğrencileri arası ise '40 Hadis Ezbere Okuma' yarışması düzenledi. Müftülük yarışma için öğrencilere '40 Hadis ve Yorum' kitabı dağıttı.

Bafra Müftüsü Bürhan Keleş, "Geçen yıl Peygamber Efendimiz (sas)'in hayatını okumaları için Siyer-i Nebi kitabı dağıtılmıştı. Bu sene de Peygamberemiz’in hadislerini öğrenme ve özellikle ahlak eksenli hadisler olmak üzere '40 Hadis Ezbere Okuma Yarışması düzenledik. Bu yarışma konseptine uygun olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları’ndan '40 Hadis ve Yorum' adlı kitaptan İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin tamamına dağıtıldı. Öğrencilerin Efendimiz'in hadisleriyle buluşarak, Kur'an’da meth-u senası yapılan o muazzam ahlakından haberdar olmalarını ve örnek almalarını amaçladık.” dedi.

Birincilerin umre ve laptop, diğer dereceye girenlerin de çeşitli hediyelerle ödüllendirileceği yarışmanın takvimi ise şöyle: 14 Nisan Cuma günü her okul kendi elemesini yapıp birincilerini tespit edecek. İmam Hatip Lisesi kendi içerisinde yarışacağı için ilk üçe giren öğrencilerini tespit edecek. 16-17-18 Nisan tarihlerinde Bafra Müftülüğü konferans salonunda her kategoriden ilk üçe girenler tespit edilecek. 20 Nisan Pazar günü Bafra Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılacak final ile 1., 2. ve 3.'ler belirlenerek ödülleri takdim verilecek. CİHAN

Yorumlar