Mısır'daki idam kararlarına kefenli protesto

Mısır'da Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişiyle ilgili idam kararı, Ayasofya Meydanı'nda protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol
Mısır'daki idam kararlarına kefenli protesto

Mısır'da Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişiyle ilgili idam kararı, Ayasofya Meydanı'nda protesto edildi. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde toplanan vatandaşlar, meydanda akşam namazı kıldı. Kefeni temsilen giyilen beyaz bezler, namaz sırasında çıkarılıp seccade olarak kullanıldı.

Namazın ardından sloganlar atarak alanda toplanmaya başlayan grup, üzerinde 'Beni de yazın, 530 olsun', 'Kardeşim sen özgürsün', '530 olmaya geldik' yazılı dövizler taşıdı. Eyleme katılanlar kefeni temsilen beyaz kıyafet giydi.

Alanı dolduranlara hitaben konuşan AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, "Hukuk adına yapılan bu rezaleti lanetliyoruz. Bu adil bir yargılama değildir. 529 kişinin dosyasını okumadan, savunma avukatlarını dinlemeden mahkemenin karar vermesindeki aceleci kararı, bu kararın meşru olmadığını açıkça göstermektedir." dedi.

Eski milletvekili Adil Raşid'in de konuşmacı olarak katıldığı protestoda, temsili idam sehpaları kuruldu. Eylemin ardından toplu halde dua eden grup, olaysız bir şekilde dağıldı.
CİHAN

Yorumlar