‘Miniklerin Ensar Muhacir Dayanışması’ amacına ulaştı

Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan mültecilere yardım amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan kampanya sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
‘Miniklerin Ensar Muhacir Dayanışması’ amacına ulaştı

Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan mültecilere yardım amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan kampanya sona erdi. Hacı Kerim Yardımlı İmam- Hatip Ortaokulu altıncı sınıf öğrencileri Elif, Esra, Nazlı, Şerife ve Şeyma tarafından teslim edilen yardım paraları Kimse Yok Mu Derneği Aksaray Şube Başkanı İsa Süslü’yü duygulandırdı.

Hacı Kerim Yardımlı İmam- Hatip Ortaokulu’nun öğrencileri tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan ‘Miniklerin Ensar Muhacir Dayanışması’ adı verilen yardım kampanyası sona erdi. Ana haber bülteninde Suriyeli minik bir muhacirin kış ayında olmasına rağmen terlikle dolaşmasından etkilenen Nazlı isimli öğrencinin duygularını gözyaşları içerisinde öğretmenleri ile paylaşmasıyla başlatılan kampanyaya öğrenci öğretmen ve veliler büyük ilgi gösterdi.
    
    ‘YAŞLARI KÜÇÜK, ANCAK GÖNÜLLERİ KOCAMAN’

    Bir yandan derslerine en iyi şekilde çalışan ve yılsonunda her biri takdir kazanan beş duyarlı minik kalbin en güzel ensarlık örneğini sergilediği kampanya da toplanılan paraları tümleyen ve bir zarf içerisinde Kimse Yok Mu Şube Başkanı İsa Süslü’ye teslim eden öğrenciler önemli bir etkinliği başarıyla bitirmenin huzurunu yaşadı. Minik ensarlarla bol bol sohbet eden Süslü ise yaşları küçük olmasına rağmen kocaman bir yüreğe sahip olduklarını ifade ettiği öğrencilerin gayretlerinin yalnızca küçüklere değil büyüklere de örnek olması gerektiği üzerinde durdu. ’Peygamberimiz (SAV) ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ buyurmuşlar. Bizler en başta insan olarak bize sığınan kardeşlerimize kucak açmak zorundayız. Suriye’den birçok kardeşimiz Türkiye’ye sığındı. Bizler zaten Kimse Yok Mu olarak çok daha uzaklara duyarlı kardeşlerimizin destekleriyle elimizi uzattığımız Güneydoğu ülke sınırlarında bulunan Suriyeli kardeşlerimiz için de seferber olduk. Yardımda bulunan bütün kardeşlerimizden Allah razı olsun. Ancak yaşları henüz 11- 12 olmasına rağmen bu kızlarımız gibi fedakar davranışlar bizleri son derece duygulandırıyor. Bu derece körpe yaşlarda olmalarına rağmen sorumluluk alan ve elini taşın altına koymasını bilen çocuklarımız oldukça bu milletin sırtı asla yere gelmeyecektir. Bu vesile ile Esra, Elif, Şerife, Şeyma ve özellikle ilham kaynağı Nazlı isimli minik ensarlarımızı alınlarından öpüyor, onları bu derece duyarlı yetiştiren öğretmen ve velilerimize saygılarımızı sunarak tüm Hacı Kerim Yardımlı İmam- Hatip Ortaokulu ailesine şükranlarımı iletiyorum’ şeklinde duygu ve düşüncelerini paylaşan İsa Süslü minik yürekleri değişik hediyelerle ödüllendirdi. Ayrıca dernek yetkilileri de okul kütüphanesi için çok sayıda kitap yardımında bulundu.

    KİMSE YOK MU, KİMSESİZLERİN SESİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

    Sohbet sonrasında derneği gezen öğrenciler adeta bir alışveriş merkezini andıran Kimse Yok Mu Derneği’ne olan hayranlıklarını gizleyemedi. ‘Aksaray’ın İyilik Noktası’ sloganına sahip dernek vasıtasıyla her ay 80 aileye gıda yardımı yapıldığını ve kıyafet olarak da zengin seçeneklerin olduğunu ifade eden yetkiler ‘Derneğimize gelen üye vatandaşlarımız adeta alışveriş yapar gibi alacaklarını alıyorlar ve teşekkür ederek buradan ayrılıyorlar. Ayrıca Kurban Bayramı’nda 140 aileye et yardımı yaptık. Gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşabilmek için arkadaşlarımız çok titiz çalışmalar yapıyorlar.’ şeklinde dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. CİHAN

Yorumlar