Milli Görüş: Almanya bizim vatanımız, önyargılarla anılmak istemiyoruz

İslam Toplumu Milli Görüş’ün (IGMG) Köln’e yakın Hürth’te verdiği iftarda konuşan Genel Başkan Kemal Ergün, Müslümanların Alman toplumun bir parçası olduklarını ve önyargılarla anılmak istemediklerini söyledi. Müslüman topluma...

Google Haberlere Abone ol
Milli Görüş: Almanya bizim vatanımız, önyargılarla anılmak istemiyoruz

İslam Toplumu Milli Görüş’ün (IGMG) Köln’e yakın Hürth’te verdiği iftarda konuşan Genel Başkan Kemal Ergün, Müslümanların Alman toplumun bir parçası olduklarını ve önyargılarla anılmak istemediklerini söyledi. Müslüman topluma da orucun anlam ve önemi üzerinden çağrıda bulunan Ergün, “Oruçla birlikte Müslüman bir birey kendini düşünmeli, eksik ve hatalarını, kulluğunu, çevresine ödevlerini hatırlamalıdır.” dedi.

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG), Genel Başkanı Kemal Ergün, İslam ve Müslümanlığın Almanya’nın değişmez bir gerçeği olduğunu söyledi. IGMG’nin Hürth’te Ramazan ayının üçüncü gününde Türk ve Alman davetlileri buluşturduğu iftarda konuşan Ergün, “Başbakanımız, önceki ve şimdiki cumhurbaşkanımız İslam ve Müslümanlığın Almanya’nın değişmez bir gerçeği olduğunu ifade etmişlerdir. Kendilerine yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

Bununla birlikte ölümünün beşinci yılı anılan Merve El Şerbini’nin vefatının toplumda hala ciddi bir şekilde ele alınıp tartışılmamasını, unutturulmasını ve unutulmasını üzüntü verici bir durum olarak değerlendiren Ergün şöyle konuştu: “Özellikle Müslüman ve İslam algısı noktasında daha aktif katılım, daha güzel iletişim ve bu meseleler üzerine daha derinlemesine analizleri ve ilişkilerin kurulmasını yaşadığımız bu toplumdan ve siyasilerden beklemekteyiz. Biz buranın bir parçasız, buraları vatan kabul etmiş insanlarız, Müslümanlarız. Önyargıyla anılmak, soru işaretiyle hissedilmek artık Müslümanların tahammül etmediği bir noktadır.”

Müslümanların bu toplumun bir parçası olarak daha fazla katkı sağlamak durumunda olduğunu da hatırlatan IGMG Genel Başkanı Ergün, “Bunlara üzüleceğiz ancak asla ümitsizliğe kapılmayacağız, daha fazla demokrasi, daha fazla katılım, daha fazla ilişki diyeceğiz” şeklinde konuştu.

Almanya’daki Müslüman topluma da orucun anlam ve önemi üzerinden seslenen Kemal Ergün, “Oruç bir değişim, bir halden başka hale hicrettir. Oruçla birlikte Müslüman bir birey kendini düşünmeli, eksik ve hatalarını, kulluğunu, çevresine ödevlerini hatırlamalıdır. Orucu yeniden bu manada ele alarak algılamalı ve yeryüzünde hakların, adaletin, insan hakları ihlallerinin ortadan kaldırılması ve Hakk’ın hakim olması için çalışmaya bir zemin hazırlamalıdır.” dedi.

Orucun tüm insanlık için bir rahmet olduğunu hatırlatan Ergün, “Oruçla sofralarımızı herkese, komşumuza, çevremize açmak dinimizin emridir. Adem ve Havva’dan akraba olduğumuz bu toplumun insanlarına oruçla birlikte yeniden köprüler kurmak, gönül dünyamızda onlara mekan açmak dinin emridir. Barışmak, sevmek sevilmek, onlarla birlikte bu toplumun bir parçası olmak orucun bize en önemli vazifelerinden biridir.” ifadelerini kullandı.

Orucu bir bilinçlenme, katılım ve zenginlik olarak ele almak gerektiğine işaret eden IGMG Genel Başkanı, “Bu toplumda oruç ve sevgi medeniyetini etkin hale getirmeliyiz” çağrısında bulundu.

IGMG Genel Sekreteri Mustafa Yeneroğlu ise araştırmalara göre Almanya’da mülteciler, Romanlar ve Müslümanlara karşı yeni bir tür ırkçılığın oluşmaya başladığı uyarısında bulundu. Yeneroğlu ayrıca, İslam’ın tanınması ve IGMG’nin takibinin azalması konularındaki olumlu gelişmeler hakkında bilgiler verdi. CİHAN

Yorumlar