Milletvekili Dudu: Ortada bir hukuk skandalı var

CHP Hatay Milletvekili Dudu, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde mühimmat yüklü olduğu iddia edilen TIR ile ilgili "Ortada bir hukuk skandalı var.

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili Dudu: Ortada bir hukuk skandalı var

CHP Hatay Milletvekili Dudu, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde mühimmat yüklü olduğu iddia edilen TIR ile ilgili "Ortada bir hukuk skandalı var.” değerlendirmesinde bulundu.

Mevlüd Dudu, Kırıkhan’da yakalana TIR ile ilgili yaptığı açıklamasında, "TIR'ın arandığı, içinden silah ve mühimmat çıktığı, göz altına alma olup olmadığı konuları doğru değil. Tüm bunlar doğru değil derken ancak ortada bir hukuk skandalı var. Savcının ısrarına rağmen adli kolluk görevi yapan jandarma TIR’ı aramayı başaramadı.” dedi.

CHP Hatay milletvekili Avukat Mevlüd Dudu, dün akşam saatlerinde Kırıkhan’a gittiğini belirterek, "Gecenin ilerleyen saatlerinde bende bilgi kirliliğinden rahatsız olarak Kırıkhan’a gittim ve kendi kafamda olayı netleştirdim. Söz konusu TIR ne İHH ne de her hangi bir insani yardım kuruluşuna ait değildir. Bunun dışında TIR'ın arandığı, içinden silah ve mühimmat çıktığı, göz altına alındığı doğru değil. Tüm bunlar doğru değil derken ancak ortada bir hukuk skandalı var. Dün akşam Kırıkhan’da hukuk devleti katledilmiştir. Son günlerde alışık olduğumuz bir şey yürütme ve yargının hükümet ile çekişmesi bir kez daha yaşanmıştır. Adana’dan özel yetkili baş savcı Özcan Şişman Kırıkhan’a gelerek TIR'ın aranmasını istiyor ancak aranması noktasında savcıya engel çıkartılıyor ve Jandarma TIR'ı aramayarak serbest bırakıyor. Adana’dan TMK Savcısı Özcan Şişman’ın geldiği doğrudur. Savcının ısrarına rağmen adli kolluk görevi yapan jandarma TIR’ı aramayı başaramadı. Tır Reyhanlı’dan yüklenmiş ve Kilis Öncü pınar sınır kapısına gidiyor ve serbest bırakıldıktan sonra yeniden Reyhanlı’ya dönüş yaptığı aldığımız bilgi bu yöndedir.r üzerine savcının Kırıkhan’a gelmesi TIRı durdurun ben bunu inceleyeceğim demesi ve Bu kadar güçler bir araya gelip bu TIRın aranmasını engelliyorsa, bu ihbarın gerçekliği konusunda çok ciddi anlamda göstergeleri işaret etmektedir. Zaten TIR'ın içerisinde iddia edildiği gibi malzemeler olmasaydı, ben eminim ki aranması noktasında engel çıkartılmazdı." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar