Midyatlılar Suriyelilere kışlık giyim yardımında bulundu

Mardin’in Midyat ilçesinde, Suriyeli mülteciler için kurulan 10 bin kişi kapasiteli Geçici Konaklama Merkezi’ne vatandaşların yardımları devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Midyatlılar Suriyelilere kışlık giyim yardımında bulundu

Mardin’in Midyat ilçesinde, Suriyeli mülteciler için kurulan 10 bin kişi kapasiteli Geçici Konaklama Merkezi’ne vatandaşların yardımları devam ediyor.

    Son yılların en soğuk kışının yaşandığı Midyat’ta, vatandaşlar Suriyeli mülteciler için adeta seferber olmuş durumda. Mor Abraham Manastırı arkasında, 340 dönüm arazi üzerinden kurulan Geçici Konaklama Merkezi’nde yaklaşık 3 bin 500 Suriyeli bulunuyor.

    Merkezi Midyat’ta bulunan ve faaliyetlerine devam eden Vefa Dayanışma Derneği yönetim kurulu ve üyelerince, Suriyeli mülteciler için kışlık giyim malzemeleri toplandı. Yaklaşık 6 bin parçadan oluşan kışlık giysiler, koli ve çuvallar halinde bir kamyonet içerisinde kampa ulaştırılarak lojistik birimine teslim edildi.

    Kampı ziyaret eden dernek gönüllüleri, Kaymakam Oğuzhan Bingöl ve kamp görevlilerince karşılandı. Savaşın mağdurlarına yardım etmenin heyecanını yaşayan gönüllüler, destek Verne herkese teşekkür etti.

    Midyatlıların Suriyeli misafirlere göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı memnun olduğunu ifade eden Kaymakam Oğuzhan Bingöl, “Daha öncede buraya ilgi gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Buradaki insanlara yapılan her şeyin sevabı bana göre çok büyük. Bu sadece onlara verilen parke, ayakkabı gibi ürünler onları fiziksel olarak ısıtmayacak yani bu misafirlerimizin bunu düşünüyor olması onları manevi olarak ısıtıyor, bu anlamda da yardımseverlere çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

    Suriyeli vatandaşların düştüğü duruma duyarsız kalamayacaklarını vurgulayan Dernek Başkanı Abdulkadir Kutlu ise “Savaşın mağduru kardeşlerimizin içinde bulunduğu duruma duyarsız kalmamamız gerektiğine inandık, üyelerimizin bize teslim ettikleri yeni ve çok az kullanılmış 5 bin 860 parça kışlık giysiyi kampa getirdik. Bütün arkadaşlarımızın verdiği destekten dolayı hepsine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar