MHP’li Özsoy: Mutfakta kazan kaynamıyorsa, o evde mutluluk olmuyor

MHP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Özsoy, toplumdaki huzurun ailede başladığına dikkat çekerek, ailelerin aşevlerinden yemek almasının aile kavramını bitirdiği gibi gelecek nesillerin yetişmesini olumsuz etkilediğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Özsoy: Mutfakta kazan kaynamıyorsa, o evde mutluluk olmuyor

MHP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Özsoy, toplumdaki huzurun ailede başladığına dikkat çekerek, ailelerin aşevlerinden yemek almasının aile kavramını bitirdiği gibi gelecek nesillerin yetişmesini olumsuz etkilediğini açıkladı. Aşevlerinin artık misyonunun tamamladığını belirterek, parti olarak hazırladıkları 'Hilal Kart' ile insanların aylık ihtiyaçlarını giderebilecekleri paranın bu karta düzenli yükleneceğini ifade ederek, "Mutfakta kazan kaynamıyorsa o evde mutluluk olmuyor." dedi.

Kayseri halkına yarışır, şehir halkının refah düzeyini artırır, insanların onurunu kırmayan projeler hazırladıklarını belirten MHP’li başkan adayı Özsoy, projeleri arasında yer alan Hilal Kart hakkında şu bilgileri verdi: "Hilal kart projemiz aynı zamanda helal kart projesidir. Aşevinden yemek alan, ihtiyaç sahibi ailelerimize, insanlarımıza kredi kartı gibi kullanabilecekleri Helal Kart vereceğiz. Bu karta her ay düzenli ailenin ihtiyacı, nüfusuna göre para yüklemesi yapılacak. Temel ihtiyaç malzemelerini karşılayabilecekleri miktar olacak ve insanlarımız hiç kimsenin eline bakmayacak. Bu kart sahibi insanımıza kolaylık sağlayarak bulundukları mahalledeki bakkal, market gibi yerlerden alış veriş yapabilecek. Sadece sigara ve alkol alınması yasak olacak. Bu şekilde mahalledeki bakkal, esnafta kendisine gelir elde edecek ve mahallelerimizde huzur olacak."

"Bir evde, hele hele çocuk varsa, o ailemizde, o evimizde yemek kokusu olmalıdır. Kazan kaynamalıdır" diyen Mustafa Özsoy, aile kavramının aşevleri ile yıkıldığına dikkat çekerek, uyguladıkları projenin sağlayacağı katkıyı şöyle anlattı: "Mutfakta kazan kaynamıyorsa o evde mutluluk olmaz. Bir kadınımız, annemiz, kardeşimiz iki yaşındaki kızı ile kapları yanına alarak aşevine gittiğini düşünün. Burada kızımız onu görecek. Annesinden gördüğünü yapacaktır. Bu olmaz. Mutlaka evde yemek pişmeli ve çocuklarımız annelerinin yemek yaptığını görmelidir. Kaldı ki sunulan yemek ikramları da tartışılır. Çünkü insanlarımız yemekleri bazen çöpe atabiliyor. Bunun sebebi verilen yemekteki sorun. O zaman israf oluyor. Eğer bu para imkanı sunulursa insanımız ağız tadına göre, belki daha tasarruflu harcama yapacaktır. İstediğin yiyecekler. Hem insanımız temel gıda maddelerini ve isteklerini karşılayacak. Bunun yanında esnafımızda önemli oranda nefes alacak. Bu çok önemlidir. Mahalleler canlanacak."

Mustafa Özsoy, aşevlerinden yemek alan yaşlılar için farklı bir uygulama yapacaklarını, evinde yemek yapamayacak durumda olan bu insanlara özel evlerine kadar servis yapılacak yemek götürüleceğini belirtti.
CİHAN

Yorumlar