Mevsimlik işçiler tarlada kurulan masalarda iftar açtı

11 ayın Sultanı Ramazan birlik ve beraberliği güçlendiriyor. Kurulan sofralarda hep birlikte oruçlar açılıyor, ardından dualar yapılıp, çaylar yudumlanıyor. Eskişehir Vergi Dairesi, Şanlıurfa, Mardin ve Batman'dan çalışmaya gelen Alpu...

Google Haberlere Abone ol
Mevsimlik işçiler tarlada kurulan masalarda iftar açtı

11 ayın Sultanı Ramazan birlik ve beraberliği güçlendiriyor. Kurulan sofralarda hep birlikte oruçlar açılıyor, ardından dualar yapılıp, çaylar yudumlanıyor.

Eskişehir Vergi Dairesi, Şanlıurfa, Mardin ve Batman'dan çalışmaya gelen Alpu Ovası'ndaki 800 mevsimlik işçiyi iftar sofrasında buluşturdu. Tarlada kurulan masalarda dualar edildi, iftar açıldı. Odun ateşinde demlenen tavşan kanı çaylar işçilerin çadırlarında bir araya gelinerek yudumlandı, topluca namaz kılındı. Alpu bölgesindeki mevsimlik işçiler, böylelikle Ramazan'da hatırlanmanın mutluğunu yaşadı.

Memleketleri olan Mardin, Şanlıurfa, Batman'da iş imkânı olmadığı için Eskişehir’in Alpu ilçesine gelen mevsimlik işçiler, bayram - tatil, yağmur - çamur demeden vakitlerini tarlada çalışarak geçiriyor. İşsizlik nedeniyle memleketlerini terketmek zorunda kalan mevsimlik işçiler, zorlu çalışma koşulları ve sıcak havaya rağmen oruçlarını ise terk etmiyor. Alpu Bölgesi'nde yaşlısından gencine tarladan çalışan 300 işçi, oruçlarını bırakmıyor. Tarladan çalışan yaklaşık 300 işçi aileleriyle birlikte memleketlerinden uzak olmalarına rağmen 10 yıldır yazları iş ümidiyle Eskişehir’e gelip ekmek parası kazanıyor.

İşçiler, ikinci memleketleri haline gelen Alpu'da hayırseverlerin desteğiyle tarlada verilen iftar yemeği ile moral buldu. Eskişehir Vergi Dairesi, bazı hayırseverlerin desteğiyle Şanlıurfa, Mardin ve Batman'dan Alpu Ovası'ndaki çocuklarıyla birlikte 800 kişilik bir nüfus oluşturan mevsimlik işçileri iftar sofrasında buluşturdu. Mevsimlik işcilerin çadırlarının yanına masalar kuruldu, ardından yemekler dağıtıldı. Yapılan dua sonrasında iftar hep birlikte açıldı. İftar bitiminde, odun ateşinde demlenen tavşan kanı çaylar işçilerin çadırlarında bir araya gelinerek yudumlandı, akabinde namazlar kılındı. Alpu bölgesindeki mevsimlik işçiler, böylelikle Ramazan'da hatırlanmanın mutluğunu yaşadı.

Eskişehir Vergi Daire Başkanı Fatih Kızıltepe, amaçlarının bir gün de olsa mevsimlik işçilerle birlikte güzel bir iftar akşamı geçirmeyi dilediklerini amaçladıklarını söyledi. Kızıltepe, "Ben buraya baktığımda ramazanın kardeşlik vurgusunu, paylaşma vurgusunu hissediyorum. Şu an burada paylaşmak ve kardeşlik duygusu yaşadığımı hissediyorum." diye konuştu.

Şanlıurfa'dan gelen mevsimlik işçilerden Mehmet Yan, Ramazan'ı yıllardır memleketinden ayrı geçirmenin hüznünü yaşadıklarını vurguladı. Yan, "Artık normal bir duygu. Çünkü biz her Ramazan'da buradayız. Orada hiç Ramazan geçirmiyoruz. Burada oruç tutmak tabi zor. Sabahtan akşama kadar tarlada sıcakta çalışıyoruz. Sonra gelip yemek hazırlıyoruz. Burada Ramazan gerçekten zor geçiyor." ifadesini kulandı.

Sıcak ve zorlu çalışma koşullarına rağmen orucu bırakmadıklarını aktaran Vata Akkurt ise "Vallahi zordur. Nasıl kolay olur mu? Hem susuz kalıyoruz, hem de aşırı yoruluyoruz. Elektrik olmadığı için su sıkıntısı çok oluyor. Sıcak altında çalışmak, oruç tutmak zor oluyor." dedi. CİHAN

Yorumlar