Mersin’deki rüşvet operasyonunda gözaltına alınan 35 kişi adliyede

Mersin gümrüğünde gerçekleştirilen rüşvet operasyonunda gözaltına alınan 35 kişi sorgularının ardından adliyeye getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Mersin’deki rüşvet operasyonunda gözaltına alınan 35 kişi adliyede

Mersin gümrüğünde gerçekleştirilen rüşvet operasyonunda gözaltına alınan 35 kişi sorgularının ardından adliyeye getirildi. Şüphelilerin yakınları görüntü almak isteyen basın mensuplarına saldırdı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü (KİM) ekiplerince rüşvet alıp verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 10 memur ile gümrükte iş takibi yapan 25 nakliye firması çalışanı ilk olarak Mersin Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolü sonrası önce memurlar sevk edilirken daha sonra ise gümrükte iş takibi yapan nakliye firması çalışanları adliyeye getirildi. Memurların sevki sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken takipçilerin adliyeye çıkarıldığı sırada yakınları görüntü alan basın mensupları saldırdı. Saldırılara bazı şüphelilerin yakınları ise engel olmaya çalıştı. ‘Milletin bacanağı dışarda’ diye bağıran şahısların yakınları ‘adalet istiyoruz’ diye feryat etti. Zanlıların adliyeye sevki sırasında polisin hiçbir güvenlik önlemi almaması dikkat çekti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın talimatıyla cuma günü gerçekleştirilen operasyonda Mersin Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü'nde görevli 10 memurun rüşvet aldığı ve gümrükte iş takibi yapan 25 nakliye firması çalışanlarının da rüşvet verdikleri gerekçesiyle operasyon başlatılmıştı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı ise soruşturma dosyası ile ilgili olarak gizlilik kararı almıştı.
CİHAN

Yorumlar