Mersin'de denetlenen internet kafelerden 30'u ruhsatsız çıktı

Mersin'de okul kenarlarında denetlenen 253 internet kafeden 30'unun ruhsatsız olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de denetlenen internet kafelerden 30'u ruhsatsız çıktı

Mersin'de okul kenarlarında denetlenen 253 internet kafeden 30'unun ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. 253 internet kafaden sadece 117'sinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmazken 136 kafe hakkında işlem yapılması için gerekli kurumlara yazı yazıldı.

    Mersin Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube, Asayiş Şube, Terörle Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri okul kenarlarında bulunan internet kafelerde denetleme yaptı. Okullarda meydana gelmesi muhtemel şiddet olaylarının önlenmesi, öğrencilerin zararlı madde ve diğer alışkanlıklara karşı korunmasını sağlanması amacıyla merkeze bağlı 4 ilçedeki 253 internet kafenin 30'unun ruhsatının olmadığı belirlendi. 36 internet kafede kaymakamlık makamından alınan internet toplu kullanım sağlayıcıları izin belgesinin bulunmadığı tespit edilirken 13'ünde filtre programının, 5'inde kamera kayıt sisteminin bulunmadığı, 13'ünde kamera kayıt sistemi bulunmasına rağmen kayıt yapılmadığı öğrenildi. 23 internet kafede 18 yaşından küçük öğrencilerin üniformalı olarak bulunduğu, 27'sinde sabit IP kullanılmadığı, 44'ünde 12 yaşından küçük çocukların yanlarında veli veya vasi olmaksızın internette oyun oynadıkları, 2'sinde tütün ve tütün mamulleri içildiği, 3'ünde tütün ve tütün mamulleri içilmez uyarı levhasının bulunmadığı, 9'unda ise elektronik ve mekanik oyun aletlerin bulunduğu tespit edildi.

    Denetlenen kafelerden sadece 117'sinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmazken 136'sı hakkında gerekli işlemlerin yapılması için mülki idare amirliklere yazı yazıldı. CİHAN

Yorumlar