Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı 2. birleşimi gerçekleşti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri,...

Google Haberlere Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı 2. birleşimi gerçekleşti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, daire başkanları ve müdürler katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde kalan alanların, evsel, ticari ve kurumsal kaynaklı katı atıkların ayıklanması, işletilmesi işinin ihale yolu ile yapılabilmesi için belediye encümenine yetki verilmesi ile ilgili teklifin idaresinden geldiği şekli ile kabulüne komisyon tarafından oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda bir belediye meclis üyesinin, tıbbi atıkların vahşi depolandığı Mersin’de, Büyükşehir Belediyesi’nin yeni, modern tekniklerle bir depolama sistemi projesi olup olmadığı sorusunu cevaplayan Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi’nin geçmiş dönemde yapmış olduğu katı atık düzenli depolama tesisinden büyük rahatsızlık duyduğunu, her ne kadar düzenli depolama tesisi gibi gösterilse de orasının bir vahşi depolama olduğunu dile getirdi. Başkan Kocamaz, “Tarsus’ta hayata geçirdiğimiz ve son 3 yıldır faaliyette olan düzenli depolama tesisi projemizi incelerseniz, hangisi düzenli, hangisi vahşi depolama yerinde görürsünüz. Bu konunun mutlaka çözüme kavuşturulması gerekiyor. Henüz şehrin içerisinde aktarma istasyonlarını yapamamış bir belediyenin, bu tesisi gayet doğal görülür” diye konuştu. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, daha önce lisanslı bir firmayla tıbbi atıkların yok edilmesine yönelik bir anlaşma yaptığı bilgisini veren Başkan Kocamaz, “Yasada, bu işin organizesini büyükşehir yapacak, tüm ilçelerin tıbbi atığı da burada bertaraf edilecek şeklinde belirtiliyor. Bu konunun henüz ne olacağı belli değil, sizden yetki istiyoruz ve ihale neticesinde ortaya çıkacak.” dedi.

"KATI ATIKLARIN AYRIŞTIRILMASI İÇİN KAMPANYA BAŞLATACAĞIZ"

Okulların açılmasında itibaren, belediye olarak katı atıkların ayrıştırılması ile ilgili bir kampanya başlatacaklarının bilgisini veren Kocamaz, “Özellikle merkezdeki ilçe belediyelerinin de büyükşehirle birlikte bu projeyi yürütmesi gerekiyor. Diğer ilçe belediyelerimizin de mutlaka bu konuda bir girişimde bulunması gerekiyor. Bazı belediyeler ormanlara vahşi depolama şeklinde döküyorlar. Onların tamamını da disipline etmemiz, tamamını çözüme kavuşturmamız lazım” şeklinde konuştu.

"HAYVAN BARINAĞI İÇİN 50 DÖNÜMLÜK ALAN TAHSİS EDİLDİ"

Hayvan barınaklarının da gündeme geldiği toplantıda konuşan Kocamaz şunları söyledi: "Orman İdaresi ile görüştük, yaklaşık 50 dönümlük bir alanı tahsis ettirdik. Bundan sonra toplanan hayvanlar orada, rahat hareket edebilecekleri geniş mekânlarda olacak. İşin özü, hayvanlar, sonsuza kadar orada kalmayacak. Kısırlaştırılması ve aşılanması gerçekleştirildikten sonra, barındığı yerlere bırakılacak. Bunu tamamen Büyükşehir’e bırakmak hem yasal olarak mümkün değil, hem de doğru değil. Bütün ilçe belediyelerinin bu konuda üzerine düşeni yapması gerekiyor."

SOLİ-POMPEİPOLİS KAZILARINA DESTEK

Soli-Pompeipolis Antik Kent’in karadan ve denizden gezilebilecek hale getirilebilmesi için sütunlu cadde ve höyük bölgesinin sistematik bir şekilde açılması ve Soli-Pompeipolis kazısının yapılabilmesi için Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Soli-Pompeipolis Kazı Başkanlığı’na 651 bin TL nakit yardım teklifinin ilgili komisyonlarca görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Kocamaz, "Yaptığımız görüşmelerde, bu işin bir an evvel bitirilmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapalım dedik. Yetkililer, belediye olarak destek verirsek, kazıların 4-5 yıl içinde tamamlanabileceğini söylediler. Mersin’e bir turist geldiğinde, merkezde Mersin’in kimliğini gösterebileceğimiz hiçbir yer yok. Bu nedenle kazıların bir an önce tamamlanması lazım.” ifadesini kullandı.

CİHAN

Yorumlar