MASİAD, bin 500 adet keçiboynuzu fidanı dağıttı

Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD), sosyal sorumluluk projesi kapsamında 5 köye bin 500 adet keçiboynuzu (harnup) fidanı dağıttı.

Google Haberlere Abone ol
MASİAD, bin 500 adet keçiboynuzu fidanı dağıttı

Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD), sosyal sorumluluk projesi kapsamında 5 köye bin 500 adet keçiboynuzu (harnup) fidanı dağıttı. MASİAD Başkanı Turgay Akar yaptığı açıklamada, Manavgat'ın Aksaz, Belenobası, Tepeköy ve Gebece köylerine proje kapsamında bin 500 adet keçi boynuzu fidanı dağıttıklarını söyledi.

Keçi boynuzunun Manavgat'ın köylerinin yetişmesine elverişli olduğunu belirten Akar, fidan dağıttıkları köylerin harnup yetişmeye iklim ve toprak yapısının uygun olduğunu kaydetti.

Akar, derneklerinin sosyal sorumluluk projesiyle ilgili şu bilgileri verdi: "Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde keçiboynuzu işleyen tesisler mevcut ve bu tesisler ürün yetersizliğinden dolayı kapasitelerinin ancak yüzde 15'nin kullanabiliyorlar. Keçi boynuzu yaz kış yeşil kalan ve zahmetsiz bir ağaç. Orman ve Su İşleleri Bakanlığı tarafından meyvelik ağaç statüsüne alınmış durumda. Keçi boynuzu bu sebeplerle ekonomik değeri olan, sağlıklı ve tamamen organik bir meyve. MASİAD olarak hem ağaçlandırma çalışmalarına, hem de köylümüzün ekonomisine katkı sağlaması amacıyla temin etmiş olduğumuz bin 500 adet keçi boynuzunu Aksaz, Belenobası, Tepeköy ve Gebece köylerine dağıttık. Köy muhtarlarıyla koordineli şekilde gerçekleştirilen organizasyonumuz köylülerin yoğun ilgisini gördü.Muhtarlarımızdan farklı fidan talepleri ile de karşılaştık.İlerleyen günlerde bu tür bir aktiviteyi tekrarlamayı planlıyoruz." CİHAN

Yorumlar