Manyas'ta Roma dönemine ait 2 bin yıllık stel ele geçirildi

Balıkesir'in Manyas ilçesinde, jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda bir evde bulunan ve Roma dönemine ait olduğu belirlenen stel ele geçirildi. Ele geçirilen 2 bin senelik olduğu öğrenilen stel müzeye teslim edildi..İlçe jandarma ekipleri,...

Google Haberlere Abone ol
Manyas'ta Roma dönemine ait 2 bin yıllık stel ele geçirildi

Balıkesir'in Manyas ilçesinde, jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda bir evde bulunan ve Roma dönemine ait olduğu belirlenen stel ele geçirildi. Ele geçirilen 2 bin senelik olduğu öğrenilen stel müzeye teslim edildi..

İlçe jandarma ekipleri, bir kişinin, evinde bulundurduğu tarihi eseri satmaya çalıştığı bilgisine ulaştı. İhbarı alan ekipler, söz konusu eve operasyon düzenledi. Ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda, bahçede üzeri bezle örtülmüş mermer taş bulundu. Yapılan inceleme sonunda 2 bin yıllık olduğu belirlenen Roma dönemine ait stel olduğu öğrenildi.

Bandırma Müze Müdürlüğü görevlilerinin incelemesinde, 90 santimetre uzunluğa, 56 santimetre genişliğe ve 16 santimetre kalınlığa sahip taşın, Roma döneminden kaldığı ve yaklaşık 2 bin senelik olduğu belirlendi. Kabartma resim ve Latince harfler bulunan bu eserin bir mezar steli olduğu tespit edildi. Jandarma tarafından gözaltına alınan zanlı, sevk edildiği adliyede savcılıkça serbest bırakıldı. Jandarma tarafından ele geçirilen stel ise müze yetkililerine teslim edildi.

CİHAN

Yorumlar