Manisa'da güvensiz ürün bulunduran üreticilere ceza kesildi

Manisa Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, piyasa gözetimi ve faaliyeti denetimi sonucunda 81 il arasından en etkin denetim yapan üçüncü il oldu.

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da güvensiz ürün bulunduran üreticilere ceza kesildi

Manisa Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, piyasa gözetimi ve faaliyeti denetimi sonucunda 81 il arasından en etkin denetim yapan üçüncü il oldu. Bin 983 ürün üzerinde yapılan denetimler sonucunda, güvensiz ürün bulunduran üreticilere toplam 217 bin 736 TL idari para cezası verildi. Denetlenen bin 983 sanayi ürününden güvensiz görülen 228 ürün düzeltildi. Yine bunlardan kontrol amacıyla gönderilen 40 üründen 6’sı, güvensiz olduğu gerekçesiyle Türkiye genelinde piyasadan kaldırıldı.

İl Müdürlüğü Endüstri Mühendisi Meliha Çelik, 2014 yılı içinde yoğun bir denetim programları olduğunu söyledi. Ürünlerin denetimi ve güvenliği kapsamında, özellikle güvensiz ürünlere yoğunlaşıp insan can ve mal sağlığı açısından risk oluşturanları tespit etmelerinin en büyük amaçları olduğunu belirten Çelik, “Kanun kapsamında asansörlerden basınçlı ekipmanlara, elektrikli aletlerden gaz yakan cihazlara kadar, ürün detayına girecek olursak kombiler, ısıtıcılar, makineler, kablolar, yangın söndürücüler, yani aklımıza gelebilecek birçok sanayi ürününü denetliyoruz. Denetimlerimize özellikle üreticimizden başlıyoruz. Üreticide teknik dosya, test muayene ve işaretlemeler, etiketlemelerle ilgili başlıyoruz. Bu denetim sırasında tespit ettiğimiz eksikliklere göre ürünleri test ve muayeneye tâbi tutuyoruz. Gelen test ve muayene sonucunda güvensiz çıkan ürünlerin de bütün Türkiye’de toplatmasını sağlıyoruz.” dedi. Çelik ayrıca eleman sayıları az olmasına rağmen birçok büyük şehirde yaklaşık 30 elemanla çalışan yerlere göre yedi kişilik ekiple bu kadar etkin denetim yapmanın ve bu konuda başarılı olmanın kendileri açısından bir gurur olduğunu ifade etti. CİHAN

Yorumlar