Mamaklılar kansere karşı bilinçlendiriliyor

Ölüm sebepleri arasında ikinci sırada yer alan kansere karşı, Ankara'da Mamak Belediyesi bilinçlendirme seminerleri düzenliyor.

Google Haberlere Abone ol
Mamaklılar kansere karşı bilinçlendiriliyor

Ölüm sebepleri arasında ikinci sırada yer alan kansere karşı, Ankara'da Mamak Belediyesi bilinçlendirme seminerleri düzenliyor. Seminerler, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve aile merkezlerinde, kadınlara yönelik yapılıyor. Daha önce Tenzile Erdoğan, Lalahan, Abidinpaşa ve Ahmet Yesevi aile merkezlerinde olan seminerlerin beşincisi, Nene Hatun Aile Merkezi’nde verilecek. Kanserde erken teşhisin hayat kurtardığını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Bu bilinçle hareket ederek, Halk Sağlığı Müdürlüğü’yle birlikte bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz.” dedi.

Söz konusu seminerlere, bugüne kadar toplam 239 vatandaş katılırken Mamak Belediyesi aracılığıyla kanser taramasına gidenlerin sayısı 136 oldu. Seminerlerde rahim ağzı, kalın bağırsak ve meme kanseri hakkında bilgi veriliyor. Sigara ve beslenmenin kanserle ilişkisinin de ele alındığı seminerler ve kanser taramaları hakkında, 550 70 74 ve 21 numaralı telefonlardan bilgi alınabiliyor Ayrıca vatandaşlar, Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne de başvurabiliyor. CİHAN

Yorumlar