Maden işçileri, kazasız belasız iş hayatı için kuyubaşında kurban kesti

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesesi maden ocağında üretime açılan yeni ayakta kazasız belasız üretim için kurban kesildi. Ocağa girmeden önce kuyu başında tören düzenleyen maden işçileri, iş kazalarının...

Google Haberlere Abone ol
Maden işçileri, kazasız belasız iş hayatı için kuyubaşında kurban kesti

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesesi maden ocağında üretime açılan yeni ayakta kazasız belasız üretim için kurban kesildi.

Ocağa girmeden önce kuyu başında tören düzenleyen maden işçileri, iş kazalarının yaşanmaması için önce kurban kesti, ardından dua etti. İşçiler daha sonra maden ocağındaki mesaisine başladı.

Vardiya öncesi düzenlenen kurban kesim törenine, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, Üzülmez Müessese Yöneticileri ve maden işçileri katıldı.

Kazasız belasız üretim için düzenlenen kurban kesim töreninde madencilere baklava ve kavurma dürüm dağıtıldı. Daha sonra dualar eşliğinde kesilen kurban, kimsesiz çocukları okutan ve barındıran bir hayır kurumuna gönderildi.

İşçiler dua törenini ardından yer altındaki mesaisine başladı.

CİHAN

Yorumlar