Lise öğrencilerinden Filipinler'e yardım kampanyası

Samanyolu Cemal Şaşmaz Liseleri öğrencileri, Filipinler’de yaşanan kasırga felaketinin ardından yardım kampanyası başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Lise öğrencilerinden Filipinler'e yardım kampanyası

Samanyolu Cemal Şaşmaz Liseleri öğrencileri, Filipinler’de yaşanan kasırga felaketinin ardından yardım kampanyası başlattı. Okul Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencilerinin öncülüğünde düzenlenen kampanyaya öğrenciler, öğretmenler, okul çalışanlarıyla öğrenci velileri katkıda bulundu. İki haftalık bir çalışma ile toplanan 6000 liralık yardım Kimse Yok Mu Derneği Ankara Şubesi yetkililerine teslim edildi.

Felakete uğramış insanlara yardım etmeyi bir gelenek haline getirdiklerini söyleyen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü danışman öğretmeni Kezban Yılmaz, “Öğrencilerimiz çok duyarlı bir davranış sergilediler. Bu davranışları bizim emeklerimizin boşa gitmediğini; ahlaklı, terbiyeli duyarlı insanlar yetiştirme amacımızı gerçekleştirdiğimizi gösteriyor.” dedi.

Öğrencilerin yardımlarını kabul eden Kimse Yokmu Derneği Ankara şubesi yetkilileri yardım kampanyasına destek veren öğrencilere öğretmen ve velilere teşekkür ederek kendilerine verilen bu emaneti en kısa sürede yardıma ihtiyaç duyan Filipinli felaketzedelere ulaştıracaklarını ifade etti.

Yedi binden fazla adadan oluşan Filipinler'de hızı saatte 275 kilometreye varan ve 15 metrelik dalgalar oluşturan yüzyılın en büyük kasırga felaketi yaşanmış, 10 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, yüz binlerce kişi evsiz kalmıştı. Filipinliler dünya çapında toplanan yardımlarla yaralarını sarmaya çalışıyor. CİHAN

Yorumlar