Lise Müdürü ve müdür yardımcısı eski öğrencileri tarafından bıçaklandı

Gaziantep’te İsmet Paşa Anadolu Lisesi’ne gelerek öğrencileri ve öğretmenleri rahatsız eden 2 madde bağımlısı kişi, Okul Müdürü Ali Özpolat ve Müdür Yardımcısı Savaş Ahmet Aksu'yu bıçakla yaraladı.

Google Haberlere Abone ol
Lise Müdürü ve müdür yardımcısı eski öğrencileri tarafından bıçaklandı

Gaziantep’te İsmet Paşa Anadolu Lisesi’ne gelerek öğrencileri ve öğretmenleri rahatsız eden 2 madde bağımlısı kişi, Okul Müdürü Ali Özpolat ve Müdür Yardımcısı Savaş Ahmet Aksu'yu bıçakla yaraladı. Bıçaklayan kişilerden birinin okuldan atılan eski öğrenci olduğu öğrenilirken, bıçaklanan müdür yardımcısının sağlık durumu ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Bugün saat 11.00 sıralarında Kocatepe Mahallesi'nde bulunan İsmet Paşa Anadolu Lisesi'nde meydana gelen olayda, madde bağımlısı Ulaş D., ve Hasan Hüseyin Ç. okula zorla girmek istedi. İdareye haber vermesiyle Okul Müdürü Ali Özpolat ve Müdür Yardımcısı Savaş Ahmet Aksu, kapıya gelerek şahısları dışarı çıkarmak istedi. Çıkan tartışmada Ulaş D. ve Hasan Hüseyin Ç. yanlarındaki bıçakla Özpolat'ı kolundan, Müdür Yardımcısı Aksu'yu ise göğsünden bıçaklayarak kaçtı. 112 sağlık ekiplerine haber verilmesi ile yaralılar ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis ekipleri olay yerine gelerek yaptığı çalışmada zanlı Hasan Hüseyin Ç.'yi yakalarken, Ulaş D.'ye ise şahıs için arama çalışması başlattı. İki kişiyi yaralayan şahıslardan zanlı Ulaş D.’nin okuldan geçen yıl atılan eski bir öğrenci olduğu öğrenildi.

Hastanede ilk tedavileri yapılan Müdür Özpolat taburcu olurken, Müdür Yardımcısı Aksu’nun ise yoğun bakımda olduğu öğrenildi. Hastanede meslektaşının iyi haberini bekleyen okul müdürü Özpolat, kendilerini yaralayan şahısların okula gelerek sürekli öğretmenleri ve öğrencileri taciz ettiğini, bu gibi durumlarla sürekli karşılaştıklarını ifade etti.

Okula defalarca koruma polis istenildiğini dile getiren Aksu’nun eşi Elif Aksu, fakat devlet tarafından okula polis verilmediğini söyledi. "Okul ihtiyacı olan bir okul. Okul güvenlikçileri de çok zor altında çalıştı. Hayati tehlike sorunu yaşadıkları için okulda güvenlikçi tutmakta çok zor. Giren güvenlikçi de çok kısa sürede çıkıyor."

Eşinin 12 yıldır öğretmen olduğunu söyleyen eşi Elif Aksu, öğretmenlerin can güvenliğinin olmadığını ve bu soruna bir çözüm bulunması gerektiğini kaydetti. Olay sonrası okul çevresinde polis ekipleri güvenlik önlemi aldı.

CİHAN

Yorumlar