Lider çocuk tarım kampı tamamlandı

Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ilköğretim 4. sınıf öğrencileri için düzenlenen“Lider Çocuk Tarım Kampı” etkinliği sona erdi.Kapanış için yapılan törene, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü...

Google Haberlere Abone ol
Lider çocuk tarım kampı tamamlandı

Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ilköğretim 4. sınıf öğrencileri için düzenlenen“Lider Çocuk Tarım Kampı” etkinliği sona erdi.

Kapanış için yapılan törene, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Hasan Basri Babayiğit, öğrenci velileri, müdürlük çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Kampa katılan öğrenciler, kendileri tarafından hazırlanan tarımla ilgili sloganları söyledikten sonra anlamlı söz ve şiirler okudu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz yaptığı konuşmada, yapılan etkinlikler ve geziler neticesinde çocuklara; doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Çocuk ve gençlere tarımsal faaliyetleri tanıtma ve sevdirmenin doğal kaynakların korunmasının önemini kavramalarını sağlamanın önemli olduğunu da kaydeden Yılmaz, kamp boyunca yapılan etkinlik, deney, gezi ve gözlemlerle çocukların tarıma ilgisini artırmayı da sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Daha sonra öğrencilerin kamp boyunca yapmış olduğu resimler, el becerileri, saksıda sebze çalışmaları ve fotoğraflarının yer aldığı sergi gezildi.

CİHAN

Yorumlar