Kuşadası'nda 'sıfır işgaliye' uygulaması başladı

Aydı'ın Kuşadası Belediyesi, turizm sezonunun başlamasıyla yeni bir uygulamaya geçti. Belediye Başkanı Özer Kayalı imzasıyla yayınlanan 20 maddelik yönetmeliğe göre bundan sonra esnaf cadde, sokak ve işyeri duvarlarına kesinlikle manken,...

Google Haberlere Abone ol
Kuşadası'nda 'sıfır işgaliye' uygulaması başladı

Aydı'ın Kuşadası Belediyesi, turizm sezonunun başlamasıyla yeni bir uygulamaya geçti. Belediye Başkanı Özer Kayalı imzasıyla yayınlanan 20 maddelik yönetmeliğe göre bundan sonra esnaf cadde, sokak ve işyeri duvarlarına kesinlikle manken, raf, dolap veya vitrin koyamayacak. İşyerlerinin sadece cephe duvarlarına, eni 50 ve yüksekliği 200 santimetreden fazla olmamak kaydıyla ürün asılabilecek. Bunun dışında duvarlara raf, stantlara teşhir ürünleri koyulmasına, işyerinin üstüne tente, pergole gibi yerlere ürün asılmasına izin verilmeyecek.

Kuşadası genelinde uygulamaya koyulan Sıfır İşgaliye Yönetmenliği, zabıta ekipleri tarafından denetlenmeye başladı. Turizm sezonunun açılmasıyla beraber esnaftan ve halktan gelen işgaliye şikayetlerinin artması üzerine belediye, Ticaret Odası ve Esnaf Odası'nın oluşturduğu işgaliye çalışma grubu tarafından yeni bir yönetmelik yayınladı. Kahramanlar ve Sağlık caddeleri başta olmak üzere kontrollerini sürdüren zabıta ekipleri, 10 gün önce yapılan bilgilendirmeye rağmen yeni işgaliye uygulaması dışında kalan her türlü olumsuzluğu ortadan kaldırmaya başladı.

Yönetmelikte ayrıca hanutçuluk da, “İşyerleri önünde ya da yakınında yerli ve yabancı turistlerin önünü keserek, stoperlik yaparak yönlendirmek, el ve kol hareketleriyle rahatsızlık vermek, hanutçuluk, çığırtkanlık tabir edilen hal ve hareketlerde bulunmak kesinlikle yasaktır.” maddesiyle yasalanıyor.

Uygulamanın esnaf ve diğer vatandaşlardan destek gördüğünü belirten Başkan Kayalı, yaptığı açıklamada, “Meslek kuruluşları, esnaf ve vatandaşlarımızın görüşleri alındıktan sonra bir yönetmelik yayınlayarak duyurumuzu yaptık. Bugün zabıta ekiplerimiz tarafından denetim başladı. Bu uygulamanın kontrolü, kesinlikle sezon sonuna kadar devam edecek. Sıfır işgaliyede geri adım atmayacağız." dedi. CİHAN

Yorumlar