KRV’de çoğunluk büyük koalisyondan yana

Almanya'da Sosyal Demokratlar’ın Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) gerçekleştirdiği taban yoklamasından koalisyona destek çıktı.

Google Haberlere Abone ol
KRV’de çoğunluk büyük koalisyondan yana

Almanya'da Sosyal Demokratlar’ın Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) gerçekleştirdiği taban yoklamasından koalisyona destek çıktı. Ankete katılan seçmenlerin yüzde 68’i SPD’nin koalisyon ortağı olmasına evet dedi. Anket sadece Sosyal Demokrat seçmenler üzerinde uygulandığında ise SPD’nin eli daha da güçleniyor. SPD seçmeninin yüzde 75’i büyük koalisyonu istiyor. WDR’nin anketine telefon vasıtası ile bin katılımcı iştirak etti.

Anketin sonucundan istifade eden ilk isim ise KRV Hristiyan Demokratlar Meclis Grubu Başkanı Karl-Josef Laumann oldu. Ankette görülen Soyal Demokratlar ve Yeşiller koalisyonundaki yüzde 5,4’lük düşüş sebebi ile açıklama yapan Laumann, “Son ankette Hristiyan Demokratların yüzde 12 oranındaki oy artışı elde etmesi, halkın aslında güçlü bir CDU’ya ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. Bunun için önemli olan tek unsur, doğru konuları belirlemeden geçiyor.” dedi.

Anketin KRV’de hükümeti oluşturan koalisyona tokat mahiyetinde olduğunu vurgulayan Laumann’a göre bu sonuçlar KRV insanının CDU’ya yeniden güvendiğini gösteriyor.

CİHAN

Yorumlar