Korkut’ta 27 köy ve 8 mezrada karla mücadele çalışması yapıldı

Muş’un Korkut ilçesi Kaymakamı Bekir Abacı, ilçeye bağlı 27 köy ve 8 mezrada karla mücadele çalışmaları yapıldığını belirterek, 60 bin 703 lira harcama yapıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Korkut’ta 27 köy ve 8 mezrada karla mücadele çalışması yapıldı

Muş’un Korkut ilçesi Kaymakamı Bekir Abacı, ilçeye bağlı 27 köy ve 8 mezrada karla mücadele çalışmaları yapıldığını belirterek, 60 bin 703 lira harcama yapıldığını söyledi.

Muş’un Korkut İlçe Kaymakamı Bekir Abacı, karla mücadele çalışmaları ile ilgili bir değerlendirmede bulundu. Valilik ve İl Özel İdaresi’nin desteğiyle ilçeye 1 adet greyder ve 1 adet kepçe verildiğini belirterek vatandaşlara en iyi şekilde hizmet verildiğini söyledi. Sadece ilçenin en engebeli olan Kosor bölgesinde sıkıntıların yaşandığını kaydeden Kaymakam Abacı, yolda mahsur kalan vatandaşların Özel İdare ekipleri tarafından sorunsuz bir şekilde kurtarıldıklarını söyledi.

Köy muhtarlarının sağlıklı bilgi vermesi ile 3 araçla yolları kısa sürede ulaşıma açtıklarını ifade eden Kaymakam Abacı, İlçe Özel İdaresi’nin yakıt ve diğer giderleri ile birlikte 60 bin 703 lira harcama yapıldığını kaydetti. Kaynakları çok dikkatli bir şekilde kullandıklarının altını çizen Kaymakam Abacı, karla mücadele kapsamında yapılan çalışmaları şöyle anlattı: "İlçemize bağlı Kosor bölgesinde genelde kardan dolayı yolların kapanması ve vatandaşlarımızın mağduriyetleri oldu. Diğer köylerimiz ova köyleri olduğu için hemen müdahale edebiliyor sıkıntı olmadan. Bizim Kosor bölgesinde Demirci- Kaval ve Doğular hattı, Çalaplı- Taşlıca hattı ve Gültepe yolu buralarda yoğun kar yağışı dönemlerinde çalışmalar yapıldı. İl Özel İdaresi’ne de teşekkür ediyoruz. Bize 1 greyder, 1 adet kepçe verdiler ve bizimde bir kepçemiz vardı. Üç araçla biz bu üç bölgeyi kapandığı gibi ulaşıma açtık. Birkaç vatandaşımız yolda mahsur kalmıştı ve yine Özel İdaresi ekiplerinin müdahalesi ile kurtarıldı. Herhangi bir sorun ve sıkıntı olmadı. Muhtarlarımızdan da bize gelen ve muhtarlarımızın da yollarımız zamanında açıldı diye yaptıkları kıyaslamada memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür etti. Biz de bu memnuniyetin Valiliğimizden ve Özel İdare'den kaynaklandığını söyledik onlara. Bizlere sıfır araçlar verildi, hiçbir sıkıntı yaşanmadan kendi aracımızın da dahil edilmesiyle sıkıntısız bir şekilde geçirdik. Bundan sonra ki dönemde de afet derecesinde herhangi bir şey olmazsa olağan şartlarla mücadele için üç aracımız ve personelleri ile birlikte hazır bekliyor. İnşallah sıkıntı yaşanmadan kış mevsimini bitiririz."



CİHAN

Yorumlar