'Korkmaz' davasında ara karar için duruşmaya ara verildi

Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili Kayseri’de sabah saatlerinde başlayan mahkemede heyet, ara karar vermek için duruşmayı yarım saatliğine ara verdi.

Google Haberlere Abone ol
'Korkmaz' davasında ara karar için duruşmaya ara verildi

Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili Kayseri’de sabah saatlerinde başlayan mahkemede heyet, ara karar vermek için duruşmayı yarım saatliğine ara verdi.

Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında, ayrı ayrı savunmalarını yapan tutuklu ve tutuksuz sanıklar kendini savundu. Sanıklar, üzerlerine olan atılı suçlamaları kabul etmedi. Sanıklardan İsmail Koyuncu’nun, savunmasını yaptığı sırada Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz fenalık geçirdi. İlk müdahalesi duruşma salonunda yapılan baba Korkmaz, daha sonra ambulansa alınarak tedavisi burada tedavisi sürdü. Baba Korkmaz, tedavisi yapıldıktan bir süre sonra mahkeme salonuna geri döndü. Baba Şahap Korkmaz, mahkemedeki ifadesinde, “Oğluma pusu kurulmuştur. Orada geçen öğrencilere saldırmışlardır. Vahşet, cinayet var. Ali İsmail birkaç darbe yedikten sonra kaçıyor. Faillerinin dediğine göre çelme takılıp düşürülmüş. Ali İsmail’i hastanede gördüğümde vücudunun her tarafı morluk içinde idi. Kafasında iki kırık vardı, üç dişi dökülmüştü. Gözlerini açamıyordu.” ifadelerini kullandı.

Bunu yapanın insan olamayacağını belirten baba Korkmaz, şöyle devam etti: “Ali İsmail, ben yılanı öldürürken, benimle ‘Yılanın ne zararı var, niye öldürüyorsun?’ diye tartıştı. Annesi ile de sivrisinek için tartıştı. Küfretti diyorlar. O çocuğu berbat etmişler. Acılar içindeyken teşekkür mü edecekti. Onun ağzından kötü söz duymadım, hiç dövmedim. Ali İsmail kimsesizler yurduna kitap gönderirdi. Elinizi vicdanınıza koyun ve adalet uygulayın. Sizden adil bir sonuç vermenizi rica ediyorum.”

Anne Emel Korkmaz ise ifadesinde, oğlunun 19 yaşında katledildiğini ve buna bir anne yüreğinin nasıl davranacağını sordu. Mahkemeden adil bir yargılama beklediğini anlatan Anne Korkmaz, şunları dile getirdi: “Ama buna Ali İsmail için dayanacağım. O, en ufak laneti bile dileyemeyen biriydi. Hangi biriniz bunların savunmasına inandınız? Bu savunmalar beni 8 aydır güldürüyor. Ali İsmail gerçek bir vatansever, mavi kapak toplayan biridir. Benim oğlum eğitmen olacaktı. Bu fotoğrafı gösteriyorum, yüzüne bakabilecekler mi? Adil bir yargılama istiyorum.”

Bu arada, müdahil avukatları tutuksuz yargılanan diğer üç sanığın daha tutuklanmasını istedi. İddia makamı ise tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına ve tutuksuz sanıklardan Yalçın Akbulut’un ise tutuklanmasını talep etti. Sanık avukatları da söz konusu kameralarda dövülen kişinin Ali İsmail Korkmaz olup olmadığının belli olmadığını ve bunun netleştirilmesi gerektiğini istedi. Sabah saat 09.15 gibi başlayan mahkeme, ara kararı vermek için yarım saatliğine duruşmaya ara verdi. CİHAN

Yorumlar