Konya Büyükşehir Belediyesi’nin reklam harcamaları TBMM’de

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyelerinin 5 yılda 33 milyon temsil ve tanıtma gideri harcadığını belirterek, TBBM’ye soru önergesi verdi.

Google Haberlere Abone ol
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin reklam harcamaları TBMM’de

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyelerinin 5 yılda 33 milyon temsil ve tanıtma gideri harcadığını belirterek, TBBM’ye soru önergesi verdi.

Kalaycı, İçişleri Bakanı Efkan Ala’dan, cevaplaması talebinde bulunduğu soru önergesinde, Büyükşehir Belediyesi'nin seçim yasaklarına uymadığını, şehrin her yerine reklam panoları yapıldığını ifade etti.

Kalaycı, hazırladığı soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Son dönemde Konya’nın her yerinde reklam panolarında ve medyada yoğun bir şekilde belediye reklamları yapılmış, seçim yasaklarına dahi uyulmamıştır. Geçmişte borcu olmayan belediye diye nam salan Konya Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan kullandığı banka kredileri nedeniyle her yıl trilyonlarca liralık faiz öderken, diğer taraftan da makyaj niteliğindeki harcamalar ve temsil, tanıtım, reklam masrafları ile müsrif bir anlayış içinde bulunmaktadır.”

"FUZULİ HARCAMALARI KONYALILAR ÖDÜYOR"

Büyükşehir Belediyesi’nin temsil ve tanıtma giderlerine dikkat çeken Kalaycı, şu bilgilere yer verdi: “Konya Büyükşehir Belediyesi faaliyet raporlarına göre 2008-2012 yıllarını kapsayan 5 yıllık dönemde temsil ve tanıtma giderleri 10,7 milyon lira, faiz giderleri ise 20,5 milyon liradır. Selçuklu, Meram, Karatay ve Büyükşehir belediyelerinin yine 5 yıllık dönemdeki temsil ve tanıtma harcamaları toplam 33 milyon lira olup, bunda Selçuklu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi başı çekmektedir. Konyalılara yapılacak hizmetlere harcanması gereken kaynaklar çarçur edilmektedir. Bu fuzuli harcamalar, belediye hizmetlerinin bedeline yansıtıldığından, bunun faturasını Konyalılar ödemektedir.” Kalaycı, hazırladığı soru önergesinde şu sorulara yanıt verilmesini istedi:

1) Konya Büyükşehir Belediyesi, reklamları için 2013 yılında ve 2014 yılı son durum itibariyle ne kadar harcama yapılmıştır? Bu harcamaların ayrıntısı nedir? Aynı tarihler itibariyle reklam panoları için yapılan ödeme ne kadardır? Hangi basın ve yayın organlarına doğrudan ve ajanslar kanalıyla ne kadar ödeme yapılmıştır?

2) Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu, Meram ve Karatay belediyelerinin milyonlarca liralık temsil ve tanıtma giderleri hangi harcamalardan oluşmaktadır?

3) Konya Büyükşehir Belediye Başkanının, belediye bürokratlarıyla birlikte seçim çalışmaları kapsamında yaptığı köy, belde ve ilçe gezilerinin masrafları nereden ve nasıl karşılanmaktadır? Belediye bürokratlarının siyasi çalışmalara katılması suç değil midir? Bu konuda bir işlem yapacak mısınız?
CİHAN

Yorumlar