Köksal Akpınar: Kayseri Valisi Bilici’ye gelen bilgi doğruydu

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beş arkadaşının ölümüne sebep olan helikopterin düşme olayını araştıran Kanlı Çukur kitabının yazarı Köksal Akpınar, dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici’ye gelen bilgi notu ile ilgili Cihan’a çarpıcı açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Köksal Akpınar: Kayseri Valisi Bilici’ye gelen bilgi doğruydu

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beş arkadaşının ölümüne sebep olan helikopterin düşme olayını araştıran Kanlı Çukur kitabının yazarı Köksal Akpınar, dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici’ye gelen bilgi notu ile ilgili Cihan’a çarpıcı açıklamalar yaptı. Akpınar, enkaz bölgesine ilk gün birilerinin geldiğinin Vali Bilici’ye gelen bilgi notundan anlaşıldığını söyledi.

25 Mart 2009 tarihinde bindiği helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu ve beş arkadaşının ölümüyle ilgili Kayseri Valisi Mevlüt Bilici’ye gelen ‘Muhsin Yazıcıoğlu’nun bacağı kırık ambulansla hastaneye götürülüyor’ bilgi notu ile ilgili tartışmalar sürüyor. Vali Mevlüt Bilici, aradan beş yıl geçtikten sonra konuyla ilgili T24 haber sitesine açıklamalarda bulundu. Bilici bilgi notuyla ilgili yaptığı açıklamada özetle, Kayseri Valisi Orhan Özdemir’in, bilgi notunu kendisine imza ve kaşeli olarak gönderildiğini ve notun Kahramanmaraş’tan geldiğini ilettiğini aktardı.

‘BİLGİ NOTU DOĞRU OLMASA 10 İLİN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE GÖNDERİLMEZDİ’

Konuyla ilgili 4,5 yıldır araştırma yapan Gazeteci – Yazar Köksal Akpınar, bilgi notunun olduğunu söyledi. Akpınar, “Kayseri Valisi Mevlut Bilici yaptığı açıklamada kendisine kaşeli bilgi notunun geldiğini söylüyor. Yani, bilgi notunun sözlü değil yazılı bir bilgi notu olduğu Vali Bilici’nin ağzından bir kez daha teyit edilmiş oluyor. Burada önemli olan bilgi notunun yazılı olduğu ve güvenilir olduğudur. Öyle ki, ‘Muhsin Yazıcıoğlu’nun bacağı kırık, ambulansla hastaneye götürülüyor’ yazılı bilgi notu saat 17.40’tan başlayarak 5 dakika içinde 10 ilin emniyet müdürlüğüne gönderilmiştir. Anlaşılan bilgi notunu hazırlayan Kahramanmaraş Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli Dursun Özmen kaynağına o kadar güvenmiş olmalı ki kendisine gelen bilgiyi yazıya dönüştürmüş ve emniyet müdürlüklerine de gönderebilmiştir. Notta yazılı olan ‘Muhsin Yazıcıoğlu’nun bacağı kırık’, bilgisi çok ilginçtir, doğru çıkıyor. Zira Muhsin Yazıcıoğlu bulunduğu sırada da sol bacağı kırıktı. Anlaşılan enkaz bölgesine 17.40’tan önce birileri gelmiş, Muhsin Yazıcıoğlu’nun bacağının kırık olduğunu bile tespit edebilmiş olmalı. Aksi halde Kahramanmaraş Emniyet İstihbarat’ta görevli bir memurun yazılı olarak verdiği bilginin doğru olması düşünülemezdi. Şunu çok net anlıyoruz ki, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Dursun Özmen’in geçtiği yazılı bilgi doğru bir bilgiydi. Tersi olsaydı enkaz bulunduktan sonra ortaya çıkan bilgiler ile Özmen’in geçtiği bilgiler örtüşmezdi." dedi.

‘NOTTA HELİKOPTER ŞİRKETİNİN ADRES BİLGİLERİ BİLE YAZILIYDI’

Bilgi notunun tek cümleden oluşmadığını söyleyen Gazeteci-Yazar Akpınar, kesinlikle vehimlerle oluşturulmuş bir bilgi olmadığının altını çizdi. Köksal Akpınar, şunları kaydetti: “Dursun Özmen’in Meclis Araştırma Komisyonu ve İçişleri Bakanlığı’nın incelemesi kapsamında verdiği ifadeden bu bilgi notunu vehimlerle hazırlamış olduğunu anlıyoruz. Oysa pek de vehimlerle hazırlanmış değildi. Bilinçli olarak hazırlanmış bir bilgi notuydu. Çünkü not tek cümleden ibaret değildi. İki paragraftan oluşuyordu, helikopter şirketinin adresi ve helikopterin son kalkış saati bile yazılıydı. Sonradan yalanlanmış olsa da bilgi gerçekti, çok net.”
CİHAN

Yorumlar