Kışın hafif geçmesi en çok belediyelere yaradı

Kışın bu yıl Almanya’da hafif geçmesi en çok özellikle maddi sorunları olan belediyelerin ve kamu dairelerinin yüzünü güldürdü.

Google Haberlere Abone ol
Kışın hafif geçmesi en çok belediyelere yaradı

Kışın bu yıl Almanya’da hafif geçmesi en çok özellikle maddi sorunları olan belediyelerin ve kamu dairelerinin yüzünü güldürdü. Belediye ve kamu daireleri yolların temizlenmesi, buzlanmaya karşı tuzlama konusunda ve soğuk olmayan günlerde kaloriferlerin daha az yakılmasıyla büyük tasarruf yaptı.

Neuebrandenburg’da bir önceki yıl 50 kez yolların temizlenmesi ve buzlanma yapılırken, bu yıl ise yarısı kadar kar ve buzlanma için çalışma ihtiyacı duyulmadı. Yine bir önceki yıl kış şartları nedeniyle 626 bin Euro harcama yapılırken, bu kış 250 bin Euro harcama yapıldı.

Stavenhagen kentinde ise bir önceki yıl tuzlanmaya karşı 2 bin 200 ton tuz kullanılırken, bu yıl ise nerdeyse üçte biri oranında 800 ton tuz kullanılabildi. Belediyelerin tasarrufları bununla da sınırlı değil. Aynı şekilde büyük oranda buzlanma yaşanmadığı için sokak ve caddelerde hasar meydana gelmedi. Dolayısı ile onarım ve tamirat giderleri de olmadı.
CİHAN

Yorumlar