Kirayı ödeyemeyen aile, 18 gündür sokakta yaşıyor

Bağcılar’da, kirayı ödeyemediği için evden çıkarılan Şükrü Bektaş, 15 yaşındaki oğlu ile birlikte 18 gündür sokakta yaşıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kirayı ödeyemeyen aile, 18 gündür sokakta yaşıyor

Bağcılar’da, kirayı ödeyemediği için evden çıkarılan Şükrü Bektaş, 15 yaşındaki oğlu ile birlikte 18 gündür sokakta yaşıyor. Kaymakamlık binasının 50 metre yakınına eşyalarını koyan Bektaş, yetkililerin yardım etmemesinden yakındı. Bektaş, “Kaymakamlık binasının hemen yanında olmama rağmen halimi gören olmadı.” dedi.

Şükrü Bektaş (35), 15 yaşındaki oğlu ile birlikte yaşadığı evden kirayı ödeyemediği gerekçesiyle kovuldu. Eşinden ayrı olan Bektaş, birkaç parça eşyasını da alarak Bağcılar Kaymakamlığı’nın karşısındaki boş araziye yerleşti. En soğuk günleri sokakta geçiren Bektaş’ın oğlu hastalandı. Bir arkadaşından yardım isteyen Bektaş, oğlunu onun yanına gönderdi ancak kendisi 18 gün boyunca sokakta kaldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, Bağcılar Belediyesi’ne ve Bağcılar Kaymakamlığı’na başvuran Bektaş, kendisine bir iş bulunması ve başını sokacak bir ev tahsis edilmesi konusunda yardım istedi. Sadece Bağcılar Belediyesi’nden bir miktar nakdi yardım geldi. Parayı cüzdanına koyan Bektaş, gece uyuyunca üzerindeki battaniyeyi, cüzdanını ve eşyalarının bir kısmını çaldırdı.

Yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan yardım bekleyen Bektaş, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Yaklaşık bir yıl önce eşimin ihaneti nedeniyle ayrıldık. Oğlum annesinin durumunu bildiği için onun yanına gitmedi. Bir süre çalışamayınca da yaşadığımız evden kovulduk. 18 gündür sokakta yaşıyoruz. Karlı günlerde hastalanan oğlumu bir arkadaşımın yanına gönderdim. Şu an çok çaresiz durumdayım.”

Kaymakamlık binasına 50 metre mesafede bulunmasına ve defalarca gidip yardım istemesine rağmen herhangi bir cevap alamadığını anlatan Bektaş, “Sayın Başbakanımız, yönetenler vatandaşın yanına gitmeli diyordu. Pencereden bakınca beni görmelerine rağmen kimse halimi sormadı. Benim Allah’tan başka kimsem yok yardım edecek.” diye konuştu.

Duyarlı vatandaşlardan ve yetkililerden helal para kazanacağı bir iş istediğini söyleyen Bektaş, “Başımızı sokacağımız bir ev ve iş konusunda yardım bekliyorum. Oğlumla birlikte yaşamak istiyorum.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar