Kılıçdaroğlu: Kriptolu telefonu sana malı götür diye vermediler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ses kayıtları ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Kriptolu telefonu sana malı götür diye vermediler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ses kayıtları ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Kılıçdaroğlu, "Kriptolu telefonu sana o malı götür diye değil, devletin işlerini konuş diye verdiler." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitinge katıldı. Mitingde Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP İlçe Belediye Başkan adayları da hazır bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, miting konuşmasında temiz siyaset vurgusu yaptı. Berkin Elvan'a, Burak Can Karamanoğlu'na, şehit olan Polis memuruna rahmet dileyen Kılıçdaroğlu, “Bu hafta iki kaybımız oldu. Biri Berkin biri Burak Can ikisine de Allah rahmet eylesin ve ailelerine başsağlığı diliyoruz. Hiçbir yurttaşımızı ötekileştirmeden, ayırmadan ölünün arkasından konuşmadan ikisine de Allah rahmet eylesin diyoruz. İkisi de bizim çocuğumuz , ailelerini seviyoruz onlara saygı duyuyoruz. İkisi de bizim çocuğumuz onların acısını paylaşıyoruz. Bir polis arkadaşımızı da atılan biber gazından dolayı kaybettik . Onun ailesine de başsağlığı diliyor ve Allahtan rahmet diliyorum. Bu cinayetler olmadan önce halkımızı uyardım gelen kuvvetli duyumlar vardı. provokasyonlar olacaktı. İnsanlar yaşamını yitirecekti. Burak Can’da öyle sokakta lambalar kesiliyor, elektrikler kesiliyor. 22 yaşındaki evladımız yaşamını yitiriyor. Ben buradan soruyorum senin görevin katilleri bulmak ve halkın önüne çıkarmaktır. Bunu yapmadığın takdirde iki elim senin yakanda olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Ceplerini doldurmak için siyaset yapmadıklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Herkesin şunu bilmesini isterim; siyasetçi zenginleşiyorsa halk fakirleşiyor demektir. Ben söz veriyorum; halk zenginleşecek halkın cebi para görecek. Ben hiçbir zaman yoksulluk edebiyatı yapmadım. Yok efendim yırtık ayakkabıyla siyasete girdim diye bir söylemimde olmadı benim. Benim mal varlığım meydan da milletvekili olduğum gün internet siteme koydum. CHP Genel Başkanı oldum parti sitesine koydum. Kazandığım her kuruş benim alın terimin karşılığıdır. Hiçbir zaman yırtık ayakkabı siyaseti yapmadım.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun sözleri üzerine ‘Hırsız Tayyip’ sloganları yükseldi. Kılıçdaroğlu, “Siz şimdi bunu söylerseniz yarın gider bunun da patentini alır, söyleyemezsiniz.” diyerek Başbakan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının ortaya çıkmasından sonra Başbakan Erdoğan'ın sesinin patentini almasına gönderme yaptı. Kılıçdaroğlu, "Eğer ses kaydı doğru değilse TİB kayıtlarını yayınla dedim, yayınlayabildi mi? Eğer bunlar montajsa gönderseydin ABD'deki bir iki bilişim firmasına, uluslararası alanda aklansaydın sonra da getirip kapı gibi milletin önüne koysaydın. Biz de yanılsaydık ve 'Ya Türkiye'nin Başbakanına böyle tuzak kurulur mu' deseydik. yaptı mı hayır.” şeklinde konuştu.

AK Parti hükümetinin Türkiye'yi kendi içine kapattığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu hükümet Suriye’de dökülen kanın temel sorumlusudur. Bütün yurttaşlarımın bunu bilmesini isterim. Bütün yurttaşlarımın vicdanına seslenmek isterim; Müslüman kanının akmasını istiyor musunuz?” dedi.

Yolsuzluk ve rüşvet opersyonun da adı geçen bakanlar hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, Egemen Bağış’ın attığı 'nekrofil' tweetiyle alakalı şunları kaydetti: “Egemen Bağış, hani şu Berkin'in cenazesine gidenlere ölü sevici diyen ahlaksız adam. 3 seferde 1,5 milyon dolar götürmüş.”

Başbakan'ın 'kriptolu telefonları dinlediler' dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: ”Kriptolu telefonu sana o malı ötür diye değil devletin işlerini konuş diye verdiler. O telefonu oğlun malı götürsün diye vermediler.”

Öte yandan; miting öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları sinevizyondan vatandaşlara dinletildi.
CİHAN

Yorumlar