'Kestanepazarı Kur'ân Kursu bugüne kadar 5 bin hafız yetiştirdi'

İzmir Kestanepazarı Öğrenci Yurdu Müdür Yardımcısı Ali Koç, Kestanepazarı Kur'ân Kursları ve Eğitim Kurumları'nın, bu zamana kadar 5 bin hafız yetiştirdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Kestanepazarı Kur'ân Kursu bugüne kadar 5 bin hafız yetiştirdi'

İzmir Kestanepazarı Öğrenci Yurdu Müdür Yardımcısı Ali Koç, Kestanepazarı Kur'ân Kursları ve Eğitim Kurumları'nın, bu zamana kadar 5 bin hafız yetiştirdiğini söyledi. Kestanepazarı'nın 40 öğrencisi, Manisa’ya gelerek tarihi ve kültürel yerleri gezdi. Öğrencileri, İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi ağırladı.

Müdür Yardımcısı Ali Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada Kestanepazarı’nın 1945 yılından bugüne cumhuriyet tarihinde din eğitimi alanında Kur'ân kursu, imam hatip ve ilahiyat fakültelerinin kurulmasında öncülük etmiş bir kurum olduğunu söyledi. Kurulduğu günden bu yana 5 bin hafız yetiştirdiğini aktaran Koç, “Hafız yetiştirmeye devam etmektedir. Yeni 4+4+4 eğitim sisteminde, ikinci dörde başlayacak öğrenciler için de Kur'ân kursu ek binanın temeli atılmıştır. Bizi ağırlayan İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi Başkanı Recep Özgüvenç’e teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kestanepazarı’nın dinine, vatanına hayırlı din adamları yetiştirmek için kurulduğunu belirten Şube Başkanı Özgüvenç de, “Bir özelliği de ondan sonra kurulan bütün derneklere ilham kaynağı olmuştu. İlim Yayma Cemiyeti, Kestanepazarı’ndan sonra ve kendi tüzüğünü de oradan almak suretiyle kurulmuştur. Kestanepazarı, çok değerli şahsiyetler yetiştirmiştir. Öğrencilerini yetiştirirken kesinlikle kişilerin hayatlarını ipotek altına almamış, onların özgür dünyalarını hür bir şekilde düşünmelerini sağlamış ve öğrencilerden hiçbir ücret talep etmemiştir. Başarılı olan öğrencilere burs takviyesi yapılmak üzere eğitim hayatına katkı sağlanıyor. Bu noktada benzeri olmayan bir kurumdur. Kesatanepazarı’nda her yıl yüzlerce hafız yetiştiriliyor. Bugün buraya 40 öğrenci geldi. Kendileri imam hatip son sınıf öğrencileridir. Üniversite sınavına hazırlanıyorlar. Onlara önceden bir moral gezisi düzenledik.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar