Kerimov’dan güvenlik endişesi uyarısı

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, sınır güvenliği konusunda ciddi endişeleri olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kerimov’dan güvenlik endişesi uyarısı

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, sınır güvenliği konusunda ciddi endişeleri olduğunu söyledi. Kerimov, özellikle Afganistan’da doğabilecek güvenlik zaafiyetinin, tüm bölge ülkelerini olumsuz etkileyeceği uyarısında bulundu.

Özbekistan Silahlı Kuvvetleri’nin kuruluşunun 22. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Kerimov, sınırlarına yakın kimi komşu sınır hatlarında istikrasızlık ve korkunun endişe vermeye devam ettiğini dile getirdi.
Kerimov mesajında, “İSAF olarak ifade edilen NATO barış gücünün Afganistan’ı terk edecek olması, Orta Asya coğrafyasındaki tüm ülkeler için bir güvenlik sınavı olacak. Ayrıca güneydeki sınırlarımızda ve diğer komşu sınırlarda bizleri daha sıkı güvenlik önlemleri almaya mecbur edecek.”dedi.

Gün dolayısıyla silahlı kuvvetleri tebrik eden Kerimov, askerlerinin, her zaman sınırlarına yönelik olası sızma girişimlerini bertaraf etmeye ve kendilerine yönelik gelebilecek saldırılara anında karşılık vermeye hazır olması gerektiğine dikkat çekti.

Orta Asya ülkeleri, NATO askeri gücünün Afganistan’ı terk etmesinin ardından, Taliban rejiminin yeniden güçlenerek kendilerini tehdit edecek olmasından endişe ediyor.
CİHAN

Yorumlar