Kemaloğlu: Et ve Süt Kurumu bütün üreticilerin hizmetkarı olacaktır

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Bafra Şubesi düzenlenen törenle Hacınabi mahallesinde hizmete açıldı.Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Doğan açılışta yaptığı konuşmada, birlik hakkında kısa...

Google Haberlere Abone ol
Kemaloğlu: Et ve Süt Kurumu bütün üreticilerin hizmetkarı olacaktır

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Bafra Şubesi düzenlenen törenle Hacınabi mahallesinde hizmete açıldı.

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Doğan açılışta yaptığı konuşmada, birlik hakkında kısa bilgi vererek, 14.04.2005 tarihinde, 37 kurucu üyenin bir araya gelmesi ile Bafra Kırmızı Et Üreticileri Birliği adı altında, ilçede kurulduğunu, 10.06.2011 tarihinde yapılan olağanüstü Genel Kurulda, birlik tüzüğünün 4. maddesinin değiştirilip sorumluluk bölgesinin Bafra, Ondokuzmayıs, Alaçam ve Yakakent ilçeleri mülki sınırları olarak değiştirildiğini aktardı. 2012 yılında Birliğin, Samsun merkez olmak üzere Atakum, Ayvacık, Canik, Çarşamba, İlkadım, Salıpazarı, Tekkeköy, Terme ilçelerini de bünyesine katarak, bu ilçelerde bulunan üreticilere Bakanlığın vermiş olduğu desteklemelerden faydalanmaları sağlandığını ifade etti.

Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven de yaptığı konuşmada; “Ülkemizde et sıkıntısı küçükbaş hayvan alanındadır. İnşallah Et ve Süt Kurumu’nun ihtiyacı olan etin tedarikinde Kırmızı Et Üreticileri Birliği ile birlikte yapacağımız çalışmalarla hem büyükbaş mevcudunun iyileştirilmesi, küçükbaş hayvancılığının da geliştirilmesi yönünde hep beraber çalışacağız. Ben bu hizmet binasının açılışında desteğini esirgemeyen Bafra Ziraat Odası Başkanımız Sait Karagöl ve yönetimine teşekkür ediyorum. Mülkiyeti kendilerine ait olan bu binayı diğer birliklerle paylaşmak nezaketinde bulundular. Ben kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Türkiye Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu da yaptığı konuşmada, “Hayvancılık bir yaşam tarzıdır, zor bir iştir. Zor şartlarla uğraşıyorsunuz. Bizim görevimiz de bu. Biz burada bulunan üreticilerin hizmetkârıyız. Bizim görevimiz bu memlekette tarımla uğraşan, hayvancılıkla uğraşan insanların işini kolaylaştırmak, önünü açabilmek. Daha önceden ‘Et ve Balık Kurumu’ olan kuruluşumuzun ismi 2013 yılında yapılan değişiklikle ‘Et ve Süt Kurumu’ olara değiştirildi. Ne demek bu; önceden balıkla uğraşıyorduk. Şimdi ise süt’ü de kapsayacak şekilde bir yasal düzenleme yapıldı. Hatırlayın geçmişte süt’te fiyat istikrarsızlığı gibi pak çok sorunlar oluyordu. Artık Et ve Süt Kurumu olarak balık da dahil olmak üzere bütün üreticilerin hizmetkarı olacağız.” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni şahin de yaptığı konuşmada; “Bafra’mızda tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren üreticilerimiz var. Bu işin içerisinde olan arkadaşlarımızın daha iyi araştırma yaparak bilinçli bir şekilde üretim yapmalarını istiyorum. Bafra’da Tarım ve hayvancılık alanın bir adım attıkların inanıyorum. Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanımız Erdal Doğan çok girişimci arkadaşımız. Devamlı bir şeyler yapmak istiyor. Kendisi sürekli sivil toplum örgütleri ve kamu kurumları ile iletişim içerisinde olmuştur. Onun için bizler de bu alanda Canlı Hayvan Pazarını kurarak üreticilerimizin hizmetine sunduk. Bafra’ya ekonomik değer katacak her proje’nin maddi manevi yanında olacağımızı ifade ediyorum. Hizmet binasının Bafra’mıza hayırlı olmasını diliyorum.” temennisinde bulundu.

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı da yaptığı konuşmada, “Bu sektörün içerisinde olan üreticilerimizin Bafra’da bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmaları beni ayrıca mutlu ediyor. Erdal Doğan arkadaşımızın nasıl çalışkan birisi olduğunu biliyorum. Kendisini ve yönetimini ayrıca kutluyorum. Bafra ilçesinde başladıkları yolculuğa 8 yıl gibi bir süre içerisinde Samsun’un tamamını kapsayacak şekilde bir Birlik haline getirmeleri takdire şayandır. 37 üreticiden bugün sayısı 100’lerle ifade edilen üreticiye ulaşılmış. Ben açılışımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Açılışa Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Genel Sekreteri Bülent Tunç, Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bafra İlçe Müdürü Ahmet Dursun, Gıda Tarım ve Hayvancılık Alaçam İlçe Müdürü Mehmet Güreş, Bafra İlçe Milli eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, Üretici birlik Başkanları, Muhtarları ile çok sayıda davetli misafir katıldı. CİHAN

Yorumlar