Kayseri’nin yüzde 58'i mutlu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Yaşam Memnuniyeti Araştırması’na göre Kayseri’de mutlu olanların oranı yüzde 58.

Google Haberlere Abone ol
Kayseri’nin yüzde 58'i mutlu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Yaşam Memnuniyeti Araştırması’na göre Kayseri’de mutlu olanların oranı yüzde 58.1 olarak belirlendi. Yüzde 10.5’lik kısım ise mutsuz olduğunu beyan etti. Mutluluk kaynağını ise aile olduğunu beyan edenlerin oranı yüzde 69.5 iken, yüzde 5.1’lik bir kısım ise mutluluğu parada gördü.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Yaşam Memnuniyeti Araştırması 2013 yılında ilk defa il düzeyinde yapıldı. Mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranı 2013 yılında yüzde 59 olarak tahmin edildi. Mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranının en yüksek olduğu il, yüzde 77,7 ile Sinop ili oldu. Sinop’u sırasıyla takip eden iller; yüzde 76,4 ile Afyonkarahisar ve yüzde 75,9 ile Bayburt oldu. Mutlu olduğunu beyan eden birey oranının en düşük olduğu ilin ise yüzde 42 ile Tunceli olduğu gözlendi.

Kayseri’de de mutlu olduğunu beyan edenlerin oranı da yüzde 58.1 olarak belirlendi. Mutlulukları orta olduğunu söyleyenlerin oranı ise yüzde 31.4 saptandı. Mutsuz olanların oranı ise yüzde 10.5’te kaldı. Kayseri’de mutlu olduklarını beyan edenlerin yaş aralığı incelendiğinde gençler dikkat çekiyor. 18-24 yaş arası grubun yüzde 66.1 olarak belirlendi. Bunu ise 64 ve yaş üzeri grubu takip etti. Bu gruptaki vatandaşların yüzde 64.8’i mutlu olduğunu beyan etti. Mutsuz olanların yaş aralığı ise orta yaş grubu olması gözlerden kaçmadı. Yüzde 13.8 ile 45-54 yaş grubunun mutsuz olduğu belirlendi.

MUTLULUK KAYNAĞI

Mutlu olanların insanların mutluluk kaynağını ise aileleri oluşturdu. Mutluluk kaynağı aile olduğunu beyan edenlerin oranı yüzde 69.5 olarak kayıtlara geçerken, sağlık diyenlerin oranı ise yüzde 58.1 olarak saptandı. Mutluluk kaynağını para olarak görenlerin oranı da yüzde 5.1 olarak belirlendi.

YÜZDE 80’Nİ UMUTLU

Araştırmaya göre Kayseri’de umutlu olanların oranı yüzde 80.8 olarak belirlendi. Umutsuz olanların oranı ise yüzde 19.2 olarak görüldü. Avrupa Birliği’ne üyelik yönünde Kayserililerin yüzde 44.9’u olumlu yanıt verirken, üyeliğe karşı olanların oranı ise yüzde 35 olarak belirlendi. Fikri olmadığını beyan edenlerin oranı is yüzde 20.6 olarak saptandı. Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğinin yaşam bireyine etkisi araştırmasında ise Kayserililerin yüzde 32.8 olumlu yanıtını verdi. Yüzde 24.8 etkisinin olmayacağı görüşünü beyan ederken, yüzde 22.4 ise olumsuz etki edeceği tezini savundu. CİHAN

Yorumlar