Kayseri Ticaret Odası e-imza için anlaşma imzaladı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) üyelerinin, Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) ve E-Devlet uygulamalarında kullanılan elektronik imza (e-imza) ihtiyaçlarını karşılamak üzere önemli bir adım atıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kayseri Ticaret Odası e-imza için anlaşma imzaladı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) üyelerinin, Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) ve E-Devlet uygulamalarında kullanılan elektronik imza (e-imza) ihtiyaçlarını karşılamak üzere önemli bir adım atıldı. KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulan ve e-imza hizmeti veren TNB E-imza A.Ş. ile hizmet alımı ve eğitim konularında anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Hiçyılmaz, yaptığı açıklamada, "Oda üyeleri, e-imza kullanarak MERSİS projesiyle yeni şirket kurulumunu, bilgi güncellemelerini, şirket birleştirmelerini, unvan değişikliklerini, iflas başvurularını, genel kurul bildirimlerinin yapılmasını, onaylanmasını, arşivlenmesini, çeşitli lisans başvurularını, mali destek ve teşvik müracaatlarını, çalışan SGK kayıtlarını ve vergi beyan ve ödemelerini online yapılabilecek." dedi.

Oda üyesi şirketlerin, yaşam süreçleri içinde faaliyetlerini sürdürebilmeleri amacıyla çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından aldıkları veya alacakları tescil, izin, patent ve belge işlemlerini de online yapabileceğini belirten Hiçyılmaz, "Bu işlemlerin 'mersis.gumrukticaret.gov.tr' üzerinden elektronik ortamda yapılabilmesi için işlem yapacak kişi veya kişilerin, bu kişi gerçek kişiyse kendisinin, şirketse temsil yetkisini haiz kişilerin elektronik imzaya sahip olması gerekmektedir. Ayrıca KTO üyeleri, e-imzalarıyla birlikte paket halinde Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hesabına da sahip olabilecek. Bunlarla birlikte, ‘E-İmza ve Kayıtlı Elektronik Posta’ konulu seminer düzenleyerek, üyelerin bilgi sahibi olmasını sağlayacağız. Ayrıca seminer günü kurulacak stanttan üyelerimiz, e-imza başvurularını yapabilecek." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar