Kaymakam Erenoğlu’nu 20 PKK’lı kaçırmış

Bingöl-Diyarbakır karayolunda 2011 yılında terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ve 19 ay sonra Türkiye'ye 'protokolle' teslim edilen Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu’nun mağdur olarak yer aldığı davanın duruşmasına devam edildi.

Google Haberlere Abone ol
Kaymakam Erenoğlu’nu 20 PKK’lı kaçırmış

Bingöl-Diyarbakır karayolunda 2011 yılında terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ve 19 ay sonra Türkiye'ye 'protokolle' teslim edilen Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu’nun mağdur olarak yer aldığı davanın duruşmasına devam edildi. Duruşmada tanık olarak dinlenenler, kaymakam adayı ile bir askerin kaçırıldığı günü anlattı. Tanıklar, kaymakamı ellerinde ağır makineli silahların olduğu 20 PKK’lının kaçırdığını söyledi.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi ile Muş arasında bulunan Badinek Vadisi Durabin Mezrası'nda 12 Ağustos 2011 tarihinde kaçırılan Muş Valiliği'nde kaymakam adayı olarak staj yapan Kenan Erenoğlu ile Mardin 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı emrinde asker Aykut Çelik'in kaçırılması ile ilgili açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Duruşmada, başka terör suçlarından tutuklu bulunan örgüt üyesi Eşref Işık hazır edildi. Duruşmaya sanık avukatlarının yanı sıra üç tanık katıldı.

Mahkeme heyeti Van’da tutuklu bulunan sanık Diren Yaşa’nın hazır edilmediğini belirterek tanıkların dinlenmesine karar verdi. Tanıklardan Seyfettin Ş., olayla ilgili daha önce Muş Emniyet Müdürlüğü’ne verdiği ifadesine aynen katıldığını söyledi. Seyfettin Ş., daha önce verdiği ifadesinde olay gününü şöyle anlatmıştı: “Örgüt kıyafeti giymiş üç şahıs aracımın önünü kesti, bu şahısların ellerinde Kalaşnikof vardı, yanımıza gelen bir örgüt mensubu bana Kürtçe olarak telefonları kapatın, kimliklerinizi verin, araçtan inin ve ağaçlığa geçin dedi. Ben kimliğimi sakladığımdan dolayı vermedim. Daha sonra biz ağaçlık alana gittiğimizde yaklaşık 200 kişi civarında kalabalık toplanmıştı, bunlar yerde oturmaktaydı, bu yerde ise iki tane örgüt mensubu vardı, bir tanesi konuşmakta idi, diğeri ise arkasında beklemekteydi. Örgüt mensuplarının elinde Bixi ya da MG-3 olabileceğini düşündüğüm ağır makineli silah vardı. Benim gördüğüm kadarıyla olay esnasında yaklaşık 20’ye yakın örgüt mensubu vardı.” Tanık Seyfettin Ş. ifadelerine aynen katıldığını kaydetti.

BATMAN’DA MİZGİN DORU OLAYINDA ÖLDÜRÜLEN PKK’LININ BABASI TANIK OLARAK DİNLENDİ

Batman'da, 2011 yılında düzenlenen ve 8 aylık hamile Mizgin Doru ile kızı Sultan (5) ve karnındaki erkek bebek ile komiser yardımcısı Adem İlkkılıç'ın (35) hayatını kaybettiği saldırıda öldürülen 'Bager' kod adlı PKK’lı Mehmet Şakir Yavaş'ın babası Mehmet Vasıf Yavaş tanık olarak dinlendi.

Yavaş, daha önce sanık Diren Yaşa ile ilgili teşhis ve ifadelerini kabul etmedi. Yavaş, “Olayın telaşı ve heyecanı ile bana bir teşhis işlemi yaptırılmış olabilir. Ve ben de bu telaş ve heyecan içinde bu teşhisi yapmış olabilirim, ancak sonraki aşamada bir sanığa ilişkin teşhis yapamadığımı söylemiştim. Açıkçası benim hazırlık aşamasındaki teşhise ilişkin beyanlarım telaş ve heyecan dolayısıyla doğru değildir.” dedi.

Yol kesme ve kaymakam adayının kaçırılması olayında bilgisinin olmadığını anlatan Yavaş, “Sanığı tanıyorum. Ama akrabalığım yoktur. Benim oğlum Mehmet Şakir Yavaş örgüte katılmıştır. 3,5 yıldır örgütte kaldı, şu an da vefat etmiş durumdadır. Açıkçası o zamanlar oğlum dershaneye gidiyordu. Emin değilim, ama dershane arkadaşlarından mı yoksa başka bir yerden mi oğlumu sanığın ikna ettiği yönünde bir şeyler duymuştum, bunu araştırmak için sanığa gittim ve sordum. O da böyle bir şey yapmadığını bana söyledi. Ben de bir şey demedim.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar