Kastamonu’yu Bursa’ya taşıdılar

Bursa Kastamonu Derneği tarafından düzenlenen '3.Kastamonu Günleri' Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde başladı.

Google Haberlere Abone ol
Kastamonu’yu Bursa’ya taşıdılar

Bursa Kastamonu Derneği tarafından düzenlenen '3.Kastamonu Günleri' Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde başladı. 4 gün sürecek etkinlikte Kastamonu yöresine ait gıda, giyim, el sanatları gibi tarihi ve kültürel ürünler Bursalılarla buluşacak.

    Mehter marşları ve Kastamonu halk oyunları ile yapılan açılış törenine, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun yanı sıra Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Bursa Kastamonu Dernek Başkanı İsmail Tiftik, milletvekilleri ve Kastamonulular katıldı.

    Bursa Kastamonu Dernek Başkanı İsmail Tiftik, ‘İki Şehir Tek Yürek’ sloganıyla gerçekleştirdikleri Kastamonu Günleri’ için, “Ben burada Kastamonu’yu anlatmayacağım. Kastamonu içeride ama tadımlık bir Kastamonu burada. Doyumluk tatmak istiyorsanız herkesi ve bütün Bursalıları Kastamonu’ya bekliyoruz.” dedi.

    Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş ise Kastamonu’yu Bursalılara sunmak istediklerini belirterek şunları ifade etti: “Kastamonu’nun tarihi kültürel varlıklarını, doğal ürünlerini Bursalılara sunmak istiyoruz. Bursa ile Kastamonu arasında köprüler kurmak istiyoruz. Bursa ile Kastamonu’nun birbirleri keşfetmelerini, tanımalarını, ortaklıklar kurmalarını ve bu ortaklıklardan iki tarafında fayda temin etmelerini sağlamaya çalışıyoruz.”

    Bursa Valisi Münir Karaloğlu da Kastamonu Günleri’nin Bursa’da düzenlenmesini ve Kastamonu’nun kendisini tanıtmasını önemsediklerini belirterek, “İnşallah burada tattığımız Kastamonu’yu doya doya Kastamonu’da gezeriz.” diye konuştu.

    Konuşmaların ardından Kastamonu’ya ait ürünlerin sergilendiği stantlar gezildi. 29 Nisan’a kadar açık sürecek etkinlikte, Kastamonu yöresine ait tarihi ve kültürel ürünler görülebilecek. CİHAN

Yorumlar