Kartaltepe Kentpark, Mamak’ı renklendirecek

Ankara Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Kartaltepe Kentpark’ı yerinde inceledi. Saimekadın’dan başlayıp, Mamak Pazar Alanı’nda son bulan, Başkent’in en büyük rekreasyon alanlarından birisi olan Kartaltepe Kentpark, bünyesinde aynı zamanda ilkleri de b.

Google Haberlere Abone ol
Kartaltepe Kentpark, Mamak’ı renklendirecek

Ankara Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Kartaltepe Kentpark’ı yerinde inceledi. Saimekadın’dan başlayıp, Mamak Pazar Alanı’nda son bulan, Başkent’in en büyük rekreasyon alanlarından birisi olan Kartaltepe Kentpark, bünyesinde aynı zamanda ilkleri de barındırıyor. Türkiye’nin ilk çocuk müzesinin yapımının tamamlandığı parkta, çocuk oyun alanının oyun grupları dizayn edildi. 150 dönümlük alan üzerinde yapımı yüzde doksan seviyesini bulan parkta inşa edilen değirmenin de kaba inşaatı bitti. 650 metrelik yürüme yollarının yüzde 90’ı tamamlanırken, yer döşemelerinin yapımı da büyük ölçüde tamamlandı. Kartaltepe’nin Mamak’a ayrı bir hava katacağını kaydeden Akgül, ''Kentparkımız ilçemize vizyon katan yatırımların başında yer alıyor. Yatırım kapsamında alana hakim bir tepeye 7 tonluk dev kartal figürü yerleştirildi. Pierre Lotti benzeri açık hava Türk kahvehanesinin de yapımı tamamlandı. Parkımızın aydınlatma çalışmalarının tamamlanmasıyla geceleri de görsel bir şölen sunuyor. Ağırlıklı olarak bitkisel peyzaj çalışmaları devam ediyor. Mamak kültürel zenginlikleri içinde barındıran dev bir rekreasyon alanına sahip olacak.'' dedi.

Kartaltepe Kent Park'ın yapımı tamamlandığında ilçe, tarihi ve kültürel zenginlikleri bir arada bulunduran dev bir meydana kavuşacak. Modern ve tarihi konseptlerin iç içe yer aldığı meydanın yanı sıra projede, spor alanları, koşu yolları, seyir terasları ve kafeler yer alacak. Parkın ikinci etabında Hatip Çayı’nın proje içinde kalan bölümü temizlenerek, su aktivitelerine yer verilecek. Ankaralılar oluşturulan gölette gondolla gezme imkânı bulacak. Kentpark’ta ayrıca iş merkezi, değirmen, panoramik müze Aile Merkezi, otopark ve betonarme havuz ve anfi tiyatro bulunuyor.
CİHAN

Yorumlar