Kars Belediyesi hacze gelen avukattan 15 günlük süre istedi

AK Partili Kars Belediyesi, araçlarda kullanılmak üzere aldığı madeni yağ ve antifrizlerin ödemesini yapmayınca firma avukatının başlattığı hukuki süreç sonunda İcra Müdürü belediyeye hacze gitti.

Google Haberlere Abone ol
Kars Belediyesi hacze gelen avukattan 15 günlük süre istedi

AK Partili Kars Belediyesi, araçlarda kullanılmak üzere aldığı madeni yağ ve antifrizlerin ödemesini yapmayınca firma avukatının başlattığı hukuki süreç sonunda İcra Müdürü belediyeye hacze gitti. İcra Müdürü ve avukatı ikna eden belediye yetkilileri 15 günlük ödeme takviminde anlaştı.

AK Partili Kars Belediyesinin 29 Temmuz 2013'de ihale ettiği mal alım neticesinde ihale şartnamesinde belirtilen ödeme takvimine uymaması sonrası Erzurum merkezli firmanın Avukatı İhsan Berat Karakaya dava açtı. Hukuki sürecin sona ermesi üzerine Kars İcra Müdürü ile belediyeye giden Avukat Karakaya, burada bir süre belediye yetkilileriyle görüştü. Yediemincilerin çağrıldığı belediyede taraflar arasında tartışma meydana geldi. Yaklaşık 2 saat süren görüşmeler sonunda yedieminciler belediyeden ayrıldı.

'HACİZ YAPILMADI 15 GÜNLÜK ÖDEME TAKVİMİ BELİRLENDİ'

Haciz sürecini değerlendiren Avukat Karakaya, icra işlemlerini başlattıklarını, daha sonra ise belediye başkanının telefon ile borcu taksit planında ödeyeceğini vaat ettiğini, kendilerinin de bundan dolayı şu an itibariyle haciz işlemlerini durduklarını söyledi. Belediyede yaşanan tartışmaya da değinen Avukat Karakaya, "Tartışmanın sebebi, borcun olup olmaması değildi. Borcu kabul ediyorlar. Ama belli bir ödeme planında yapılması hususunda ısrarla durdular." dedi.

Avukat Karakaya, bu gelişme karşısında Kars'tan ayrılacağını, 15 gün olarak belirlenen ödeme takviminde yaşanacak ödeme aksaklığı sonrası kesin icra işlemi için tekrar Kars’a geleceklerini kaydetti. CİHAN

Yorumlar