KARKÖYDER köylülerin sorunlarını dinliyor

Kars Köyleri Yaşatma ve Kalkındırma Derneği (KARKÖYDER), köylülerin sorunlarını ve bu sorunlara çözüm önerilerini tespit etmek için merkez ve 7 ilçeye bağlı köylerde köylülerle bir araya geliyor. KARKÖYDER Yönetim Kurulu Üyesi Muhammer...

Google Haberlere Abone ol
KARKÖYDER köylülerin sorunlarını dinliyor

Kars Köyleri Yaşatma ve Kalkındırma Derneği (KARKÖYDER), köylülerin sorunlarını ve bu sorunlara çözüm önerilerini tespit etmek için merkez ve 7 ilçeye bağlı köylerde köylülerle bir araya geliyor.

KARKÖYDER Yönetim Kurulu Üyesi Muhammer Bülbül, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından yeni seçilen veya tekrar seçilen muhtarları ziyaret ettiklerini, bu ziyaretlerde köylülerle bir araya geldiklerini ve köylünün sorunlarına kulak verdiklerini söyledi. Köylülerin özellikle hayvansal atıkların oluşturduğu çevresel kirliliğin önlenmesi ve sağlıklarının korunması için kendilerinden yardım istediklerini ifade eden Bülbül, "Köylülerimiz, yol ve su konusunda da kendilerine yardımcı olmamızı istediler. Kış aylarında kar eriterek su ihtiyaçlarını giderdiklerini aktardılar. Ayrıca aralarında olan yayla anlaşmazlıklarının giderilmesinde arabuluculuk yapmamızı istediler." dedi.

Bülbül, ziyaretlerinin aralıksız devam edeceğini ve çıkan sorunlara çözüm bulma noktasında dernek olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydetti.

CİHAN

Yorumlar