Karaman’da ‘Herkes O’nu Okuyor’ sınavına 13 bin kişi girdi

Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin(KAREGDER) Peygamber Yolu Derneği ile birlikte yürüttüğü ‘Herkes O’nu Okuyor’ adlı sınavına Karaman’da 30 ayrı seansta 13 bin kişi girdi.

Google Haberlere Abone ol
Karaman’da ‘Herkes O’nu Okuyor’ sınavına 13 bin kişi girdi

Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin(KAREGDER) Peygamber Yolu Derneği ile birlikte yürüttüğü ‘Herkes O’nu Okuyor’ adlı sınavına Karaman’da 30 ayrı seansta 13 bin kişi girdi. Konu ile ilgili açıklama yapan KAREGDER Başkanı Abdulkadir Gök, ödül töreninin 17 Nisan’da Demosan Otel’de olacağını söyleyerek, programa Fatih Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi ve Türkiye Güzel Kuranı Kerim Okuma birincisi Mustafa Yılmaz ile Reha Yeprem ve ezgileri ile Taha’nın da katılacağını söyledi.
Gök, 2 yıl önce Karaman’da başlattıkları yarışmanın şimdi tüm Türkiye geneli yapılmasının kendileri adına güzel olduğunu belirterek amaçlarının Efendimiz'in (sav) her yönüyle daha iyi tanınması, bilinmesi olduğunu dile getirdi. “Efendimiz'in hayatını 3 ayrı kategoride 7'den 70'e herkes belirlenen kitaplardan okudu. Aile içinde kitapların birkaç defa detaylıca okunduğunu, muhtemel çıkacak sorulara göre değerlendirmeler yapıldığını bize gelen bilgilerden öğrendik. Geçtiğimiz yıllarda ama olanların sınava girdiği, bu yıl ayağı sakatlandığı için girmek isteyen bir bayanın olması her anlamda sevindirici hadiseler. Emeği geçen herkese bu nedenle teşekkür ediyoruz.” dedi.
Türkiye genelinde 2 milyon insanın sınava girdiğini sözlerine ekleyen Gök, maddi manevi anlamda destek verilen, aile içinde işyerlerinde farklı bir havanın oluştuğu sınav öncesi durumun tüm yıla yayılmasını arzu ettiklerini belirtti.

CİHAN

Yorumlar